Petr Kural, Plzeň:

„K zápasu do Písku jsme jeli s velkým očekáváním, netroufali jsme si pomýšlet na výhru, ale málem se nám to podařilo. Myslím si ale, že domácí byli herně lepší, zaslouženě alespoň vyrovnali a získali jeden bod, i když mohli nakonec i zvítězit."

Změnil jste z lavičky herní taktu svým svěřencům, když ve druhém poločase vedli 3:1?

„Vystřídal jsem několik hráčů, protože se snažíme je točit v sestavě. Jakmile cítíme, že si některý z hráčů už potřebuje odpočinout, tak ho vystřídám. A nebojím se toho. Kluci jsou si na hřišti rovnocenní a sestava se v zápasech mění. Chceme, aby jejich herní zatížení bylo rovnoměrné. A podle informací o soupeři, se kterým se máme právě střetnout, postavím do zápasu určité typy hráčů."

Před zápasem v Písku jste měli na svém kontě jeden bod, nyní jste získali druhý, takže jste s tímto ziskem spokojen?

„Zisk bodu v Písku je pro nás úspěch, v minulém domácím zápase s Milevskem jsme naopak dva body ztratili za remízu 1:1. Každý bod z venku se počítá."

Karel Musil, Písek:

„Hodně se na nás projevilo,  hlavně po psychické stránce, středeční pohárové utkání s Dynamem České Budějovice, přesto jsme měli v úvodu dobré situace,  ve kterých mi ale chyběla lepší finální fáze.  Přestože jsem hráčům říkal, že si musíme šance dobře připravit, hráli jsme hodně na náhodu, hlavně do centrů nebo na rychlé zakončení, což bylo nesmyslné.

A myslím si, že v těchto momentech se rozhodovalo o osudu zápasu. Pak přišla naše chyba, kterou soupeř potrestal gólem.  Brzy se nám ale podařilo vyrovnat. O přestávce jsem kluky nabádal k tomu, aby dobře hráli odzadu, protože v první půli nechávali soupeři hodně prostoru a času na práci s míčem.

Šli jsme na hřiště s jinou taktikou, ale hráči ji tentokrát nesplnili. Nechávali hostům dost místa  a ti nás pak často přečíslovali. Chtěli jsme zvýšit aktivitu směrem dopředu, ale tam se projevila obrovská nezkušenost našeho mladého týmu. Hodně nám chyběl Michal Polodna, který nenastoupil z důvodu nemoci.

Říkal jsem klukům, aby posílali míče na Honzu Zušťáka, ale někteří stále ještě nepochopili, co mají dělat v době, kdy se láme chleba a rozhoduje se o výsledku zápasu. Nám tento zápas ukázal spoustu věcí, na kterých ještě musíme hodně zapracovat.

V prvním poločase neexistovala záloha, ve druhé půli jsme se sice zvedli, ale přechodová fáze k vytvoření nebezpečných situací nám nevycházela. Jsem rád, že jsme utkání alespoň zremizovali, i když jsme v samém závěru mohli výsledek i otočit. Na druhou stranu musím říct, že Plzeň u nás podala sympatický výkon, hrála otevřeně směrem dopředu a za velkou bojovnost si bod zasloužila."

Ve dvou předchozích zápasech venku jste ani jednou neinkasovali a nyní jste doma dostali hned tři branky…

„Pro nás je to alarmující, když dostanete v jednom zápase, a ještě k tomu na domácím hřišti, tři góly. Dalším varováním je to, že branky padly po chybách zkušených hráčů. A to je hodně k zamyšlení. Místo toho, aby šli mladším hráčům příkladem a řešili situace jednoduše a s přehledem, tak tomu bylo naopak. To byl příklad prvního a třetího inkasovaného gólu. Takových chyb se musíme v příštích zápasech vyvarovat."