Na rozdíl od Táborska fotbalisté prvoligového Dynama, kteří tento týden jsou na soustředění v Novém Městě na Moravě, měli ve středečním prvním kole volno a v turnaji se představí až v sobotu v Berouně právě proti Táborsku.

Byť Táborsko s Hradcem v půli vedlo už 2:0, i bodu s prvoligovým soupeřem si trenér Luboš Zákostelský váží. „Konečný výsledek je spravedlivý, i když jsme měli v první půli ještě další šance. Do přestávky byla naše hra velmi dobrá, lepší, kvalitnější než po změně stran. Důležité je, že až na nemocné a zraněné Šimáka, Kočího, Varyše a Zajace si zahráli všichni. Až na Jasanského a Cíferského jsme postavili dvě odlišné jedenáctky," uvedl trenér Táborska.

První branku vsítil Mach po rohovém kopu, kdy se nejprve prosazoval Presl. Autor gólu byl včas u dorážky. Před poločasem uspěl po nepřímém kopu Cíferský. Míč poslal do vápna Jasanský. Střelec předskočil brankáře a hlavou stanovil poločasové skóre na 2:0.

Táborsko pak obdrželo dva góly. Soupeř srovnal osm minut před koncem. Jednou se Hradečtí radovali po tečované střele, která změnila směr, a podruhé po rychle rozehraném faulu na půlící čáře a ráně, která před gólmanem ve vzduchu trochu zaplavala.

Za Hradec v zápase poprvé nastoupil exreprezentant Marek Kulič, jenž přichází na východ Čech z Ml. Boleslavi na měsíční testy. Naopak pro potíže s achilovkou nemohl nastoupit Žondra. Jeho testování se tak odkládá. ,,Odjel domů, je potřeba, aby si zranění pořádně doléčil. Pak se uvidí," upřesnil pro Hradecký deník trenér Jiří Plíšek

,,Oba celky šly do utkání v únavě a protočily všechny hráče. Byl to klasický zápas na úvod přípravného období. Herně jsme měli navrch, ale inkasovali jsme po standardních situacích. Ve druhé půli jsme se už gólově prosadili," uzavřel Plíšek své hodnocení středeční ho zápasu.

V dalším kole Tipsport ligy se oba jihočeské týmy utkají ve vzájemném utkání v sobotu od 11.00 hodin v Berouně.

„Čeká nás další těžký soupeř, o víkendu nám ale hraje i juniorka a béčko, takže to budeme muset skloubit tak, aby na všechny hráče vyšlo patřičné herní zatížení," přemítal trenér Táborska Luboš Zákostelský a dodal, že dvě jedenáctky tentokráte zřejmě neprotočí. „Někteří kluci půjdou za juniorku," upřesnil.

Naopak by možná proti Dynamu už mohl nastoupit někdo z marodů. „Nemusíme nikam chvátat, lepší je vše řádně doléčit. Zajac ještě nebude a Varyš asi půjde za juniorku, nicméně Honza Šimák by už snad měl být v pořádku a také Kočí dneska už přišel poprvé na trénink," sdělil ve čtvrtek Zákostelský Deníku jižní Čechy.

Rovnou z kondičního soustředění z Moravy dorazí k derby fotbalisté Dynama. „Dle regulí lze střídat sedm hráčů, my se ale domluvili, že můžeme střídat dvě jedenáctky. Byť jdeme do utkání z plné zátěže, vymlouvat se na to nebudeme, chceme uspět," ujistil trenér Miroslav Soukup.

Své hráče za přístup k tvrdé přípravě chválí. „Někdo zatížení zvládá líp, někdo hůř, nasazení všech ale je příkladné. Únava už je veliká, zdravotně ale jsou všichni v pořádku," vyzdvihl kouč Dynama.

Trénuje už i Písek

Zimní přípravu zahájili ve středu navečer také fotbalisté třetiligového FC Písek, kteří v sobotu na Vyšehradě na úvod tamního turnaje hrají s juniorkou Ml. Boleslavi (9). Trenéru Alexandru Fečovi se na srazu hlásily i první možné posily. „Až v pondělí dorazí ohlášený Michal Polodna, zatímco Vladan Vršecký se po návratu z Čížové už do přípravy zapojil," uvedl Fečův nový asistent a vedoucí týmu Pavel Mádl, dle něhož na zkoušku do Písku přichází Miroslav Kučera, jenž hrál mj. v Dynamu, Roudném, Táborsku a naposledy v Rakousku, Jindřich Rosůlek (Táborsko) a Michal Klivanda (Č. Krumlov).