V minulém kole se svěřenci Jaroslava Kostky rovněž představili na domácím hřišti, kde porazili o záchranu hrající Dačice divokým výsledkem 5:2. Přitom úvodní poločas skončil nerozhodně 1:1, ale po změně stran to bylo docela jiné – padlo pět branek. „První poločas utkání s Dačicemi se nám příliš nedařilo, vázla kombinace a myslím si, že výsledek 1:1 odpovídal obrazu hry na hřišti, i když opticky jsme byli lepší my než soupeř. Hlavně nám chyběla větší přesnost ve finální fázi," uvádí Jaroslav Kostka.

Ve druhé půli se Písečtí ale razantně zlepšili. „Lépe jsme kombinovali, podařilo se nám vstřelit čtyři góly a minimálně další čtyři jsme ještě mohli přidat. Myslím si, že naše vítězství bylo zcela zasloužené," říká Jaroslav Kostka.

V úterním utkání Písek B (36 bodů) doma přivítá v aktuální tabulce krajského přeboru šestnáctou Kaplici (24 bodů). Tým Kaplice si boj o záchranu zkomplikoval v minulém domácím utkání, ve kterém podlehl veselské Lokomotivě 1:3. „Každý soupeř přijede do Písku s vědomím, že proti němu nastoupí několik fotbalistů z třetiligového 
A-týmu a na to se také připravuje. Takže se u nás více soustředí na defenzivu. Hrajeme doma, chceme získat tři body, abychom zbývající utkání sezony již dohráli v klidu. A uděláme maximum pro to, abychom na vlastním hřišti vyhrávali," dodal písecký trenér Jaroslav Kostka.