Jednotlivé hráče sice kouč Dynama nehodnotil, mezi nejaktivnější jeho svěřence ale určitě patřil jednadvacetiletý Michal Řezáč, jenž na pravém kraji obrany jako jeden z mála hráčů Dynama odehrál celý zápas.

Trenér se netajil tím, že od zápasu čekal víc. Bylo to i tím, že jste na Složiště jeli rovnou z kondičního soustředění?
Samozřejmě, že to bylo znát, soustředění v Třeboni bylo hodně náročné. Jenže vymlouvat se na to nemůžeme, jsme uprostřed zimního přípravného období a k němu ta tvrdá příprava prostě patří. Ostatně soupeř dle mého soudu jistě trénuje neméně tvrdě, takže se skutečně nemáme nač vymlouvat. My bohužel neproměnili šance, které jsme v zápase měli. To se občas stává, nicméně na tom ještě musíme zapracovat.

Některé ty šance po gólu přímo volaly, na druhé straně vás může těšit, že jste se do těch šancí dostali, ne?
To jistě, navíc ty šance byly i po akcích, které po nás trenér chce. Ze strany buď zpětná přihrávka pod sebe, jichž jsme tam měli dost, ale nedokázali je proměnit, anebo dát centr před bránu. Škoda, že jsme z těch možností žádnou nedali.

Zmínil jste třeboňské soustředění, jaké to tam bylo?
Naštěstí to trenéři mají dobře vymyšlené, že kondici nabíráme většinou na hřišti, takže nás to všechny moc baví. Náročný běh tam samozřejmě taky byl, zvládli jsme to ale všichni. Takže spokojenost.

Co přípravné zápasy? Po Linci jedna výhru, dvě remízy a jedna prohru.
Je to jen příprava, výsledky nejsou až tak důležité. Nic to ale nemění na tom, že chceme každý zápas hrát na vítězství. Dobře víme, co nás v soutěži na jaře čeká. Takové zápasy, jako byl teď ten s Lincem, bychom měli zvládat. Dá se čekat, že na jaře se nám tady soupeři taky zatáhnou, ale s tím bychom si měli umět poradit. Na podzim jsme doma pár bodů zbytečné ztratili.

Třeba Vítkovicím jste ale doma nastříleli půl tuctu gólů, ne? Jeden z nich jste z postu pravého beka dal i vy a v anketě na tradiční dokopné jste se tím svým obloučkem zařadil mezi pět nejhezčích gólů, které Dynamo na podzim dalo. Potěšilo vás to?
Určitě mě to potěšilo a měl jsem z toho velkou radost, jenže je úplně jedno, kdo z nás ty góly v zápase dá. Důležité je, abychom je dávali a abychom vyhrávali. Poslední podzimní zápasy se nám moc nepovedly a máme na jaře co napravovat.

Do zahájení jarní sezony ještě zbývá hodně času, už se ale těšíte, až to vypukne?
Rozhodně, už se nemůžeme dočkat. Teď ale ještě stále je příprava a my do těch přípravných utkání musíme chodit se stejným nasazením jako do mistráků. Konkurence v týmu se po příchodu nových hráčů zase zvýšila, ale to jedině dobře. Na jaře nás nečeká nic lehkého.