„Přišel z Plzně, tak kvalitu musí mít," věří trenér David Horejš. „Je to nejlepší střelec juniorské ligy a navíc víme, že je to pracovitý a charakterově perfektní kluk. Slibujeme si od něj, že nikomu nic nedá zadarmo a že sem vnese svěží duch. Že bude tlačit na ty starší hráče, aby si nemysleli, že mají všechno jisté," dodává kouč. „Je to pro mě krok vzhůru," říká hráč samotný.

Jak došlo k tomu, že jste modročervené barvy mistra ligy změnit za černobílé barvy Dynama?

Ke konci podzimní sezony mi volal pan Vozábal, jestli bych neměl chuť sem jít na půlroční hostování. Já hned věděl, že kývnu, že to je pro mě krok vzhůru. Z juniorské ligy do chlapů, to je velký skok a druhá liga mě lákala.

Věděl jste, že Budějovice nejsou řadovým druholigovým klubem? Že tady se dlouhé roky hrála liga?

Samozřejmě, že jsem to věděl. A když jsme s Plzní jezdili do Budějovic hrát, vždycky se mi to tady moc líbilo. Budějovice vždycky hrály pěkný fotbal, to mě lákalo.

Budějovice chválíte, ale při své poslední cestě sem jste jim dal gól…

Vzpomínám si na to, bylo to v lize juniorů a někdy ke konci zápasu. Byl to hodně jednoduchý gól, dorážka do prázdné brány. Ale Budějovice chtěly vyrovnat a mačkaly nás, ode mě to byl takový vysvobozovací gól.

Vy vůbec dáváte góly hodně rád, ne? Třeba juniorce Příbrami jste na podzim dal hattrick během dvaceti minut a rok předtím v lize dorostu v jednom zápase Slovácku dokonce čtyři branky. Ostatně kvůli vašim gólům si vás trenér Horejš vyhlédl…

V dorostu se mi střelecky dařilo skutečně docela dost a taky v juniorce jsem teď byl nejlepším střelcem. Góly prostě dávám rád a vždycky jdu na hřiště s tím, že ten gól chci dát. Byl bych rád, kdyby se mi to dařilo i tady.

S tím přáním tudíž do Budějovic jdete?

Jak jsem říkal, chlapský fotbal je něco úplně jiného než juniorská liga, takže se budu snažit co nejdříve tady rozkoukat a odehrát toho ve druhé lize co možná nejvíc. Jenom na mně záleží, jak se mi to bude dařit.

Jenže v Dynamu na podzim se na hrotu dařilo Ríšovi Kalodovi. S ním to nebude lehký boj o jedno místo na hrotu...

To já vím, nicméně s tím sem jdu, že to bude těžké. Určitě se o to chci poprat.

Věříte, že se vám může podařit do sestavy prosadit?

Já už když jsem sem přijížděl a jen jsem viděl ten stadion, věděl jsem, že mě tady čeká už chlapský fotbal. Se vším všudy. S diváky, velkou konkurencí a tím vším. Ale těším se na to.