Teď bude Jindřich Dejmal předávat zkušenosti dál v FC Písek jako hlavní trenér třetího celku divize.

K vašemu angažování coby trenéra došlo poměrně rychle…
V pondělí jsem jim do telefonu ještě řekl ne. Pan Nousek mě požádal, jestli bych nepřijel v úterý a nepopovídali bychom si o tom osobně. V úterý argumentoval tak, že jsem jim na to kývnul.

Co se vám odehrávalo v hlavě?
Moje první reakce byla taková, že chci zůstat na pozici, na které jsem, tedy sportovního ředitele. Když tu Karel Musil na podzim působil, tak jsem mu několikrát zdůrazňoval, že nemám ambice ještě trénovat, že nemusí mít obavu, že bych jeho pozici ohrožoval. A teď to dopadlo takhle.

Co vás nakonec přesvědčilo, že jste na nabídku kývnul?
Udělal jsem to jen kvůli tomu, že to bude do konce sezony a že já budu vykonávat obě funkce v klubu, tedy sportovního ředitele i trenéra. Na tom jsme se dohodli.

Co obnášela vaše dosavadní funkce v klubu?
Rozjeli jsme dobře práci s mládeží, to co jsem měl plnit a to co jsme potřebovali pro tu mládež udělat, jsme udělali. Proto to nechci opouštět.

Ale na áčko jste si jistě také čas našel, ne?
Domácí utkání jsem viděl všechna a dvě utkání jsem při absenci trenéra Musila vedl jako hlavní trenér. Ve Zličíně jsme remizovali, v Rokycanech jsme vyhráli 2:0.

Trenér Musil hrál systémem 4-3-3. Co vy? Zachováte systém se třemi útočníky?
Jaký systém hrajete záleží na tom, jaké typy hráčů máte k dispozici. V Rokycanech jsme 4-3-3 nehráli. Každý trenér má na tohle svůj pohled. Pokud bych chtěl hrát 4-3-3, tak musím mít pohyblivé hráče v prostředku hřiště, kteří všechno oběhají.
Ale to je teorie. Způsob hry a systém platí jen do doby, než pískne rozhodčí do píšťalky. Pak najednou zjistíte, že vás soupeř řeže, je lepší, tak tomu musíte přizpůsobit hru.

Jaký vy upřednostňujete systém rozestavení hráčů?
Hodně jsem hrál systém 3-5-2, je to útočný systém, ale jakmile jsme se začali bránit, tak oba krajní záložníci hráli vlastně beky. Proč nehrát 4-3-3? Když někoho budeme válcovat, tak klidně.

Jaké máte cíle pro jaro? Písek je v současnosti na třetím místě, na vedoucí Benešov ztrácí šest bodů. Zaútočíte na postup?
V Písku není prvořadým cílem, a ani Karel Musil ho neměl, soutěž vyhrát. V současné době by bylo pro klub finančně složité hrát třetí ligu. Nebudeme se případného postupu zříkat, ale nebudeme dělat 'všechno' proto, abychom byli první. Když to nevyjde, tak se nedá nic dělat.
My se snažíme tým budovat. I proto přišli v zimní přestávce noví hráči. Ti by se měli do týmu zapracovat, aby to od nové sezony bylo zase o kus lepší.

Co v létě? V případě úspěchu by se jistě nabízelo, abyste v Písku pokračoval, ne?
Teď jsem se rozhodl jít k A-týmu proto, že pracuji v Písku, Písek potřeboval moji pomoc a já udělám všechno proto, abych jim pomohl.
Teď si myslím, že bych v létě pokračovat nechtěl. Ale kdyby se na jaře třeba povedlo postoupit do třetí ligy, tak ona ta ješitnost, kterou v sobě asi každý člověk má, takže i já, tak by mi třeba nedovolila s tím seknout. Ale teď si spíš myslím, že během jara pomůžu shánět toho člověka, který by to měl v létě po mně převzít.