Po nepříliš vydařeném hostování v českobudějovickém Dynamu tak nyní musí řešit svoji budoucnost. Pětadvacetiletý záložník navíc myslí také na soukromý život. Rád by byl blíže přítelkyni Ivetě Luzumové, rovněž písecké rodačce, která hraje házenou za německý Thüringer.

Štěpán Koreš se tak rozhlíží západním směrem. „Vím, že nyní nemám na velkou ligu. Ale kdyby vyšlo hostování v nějaké nižší soutěži, abychom byli více u sebe, to by bylo super," zasní se ofenzivní fotbalista.

Vánoce si Štěpán Koreš společně s Ivetou Luzumovou, české reprezentantkou, hodlají užít doma v Písku. „Strávíme je s našimi rodinami. Mezi svátky ale Iveta už bude muset zpět, protože hrají zápas," vypočítá Štěpán Koreš.

Trénuje podle sebe

On sám zatím bude trénovat 
a čekat na nabídky. Individuální plán od klubu nemá, a tak se připravuje podle sebe. „Člověk se musí udržovat. Musím být dobře nachystaný, až přijde nějaká zkouška, abych se předvedl v dobré světle," dokládá přesvědčivě 
a rázně Štěpán Koreš.

Sraz s juniorkou

Pokud se do té doby nedomluví na novém angažmá, 4. ledna se má hlásit na srazu juniorského týmu Slavie Praha. „Jsem zaměstnancem klubu, a tak se tam případně musím dostavit. Sportovní ředitel Karol Kisel mi sdělil, že smlouvu Slavia sice dodrží, ale že s áčkem se připravovat nebudu," přibližuje.

Momentálně se nachází na nejistém rozcestí, neví, jaký směr nabere jeho další kariéra. Před půl rokem přesto do Dynama České Budějovice přicházel se slibnou perspektivou.

Největší regionální klub si získání Jihočecha do kádru pochvaloval a oznámil zájem jednat se Slavií o jeho přestupu na Střelecký ostrov. „S tím jsem souhlasil, měl jsem ze všeho dobrý pocit, ale pak se to nějak otočilo," bilancuje Štěpán Koreš.

Start v Dynamu

Úvod v černobílém dresu měl však parádní. Než se v novém prostředí stačil rozkoukat, nastoupil proti Liberci 
a vstřelenou brankou týmu zařídil bod za remízu 1:1. Ve svém čtvrtém startu si připsal druhý gól na půdě Brna. Pak ale přišel domácí zápas s Mladou Boleslaví, který pro Štěpána Koreše znamenal změnu nabraného kurzu. „Odnesl jsem vyloučení našeho stopera na začátku zápasu. Šel jsem 
z placu za jiného obránce. Ale to jsem bral, to bylo logické."

Vypadl ze sestavy

Příští kolo v Jihlavě dostal už tvrdý direkt. „Trenér mě stáhl po třiceti minutách, což se mi snad ještě nikdy nestalo," vzpomíná Štěpán Koreš.

Další dva zápasy nenastoupil vůbec ani jako střídající hráč. Pouze vysedával na lavičce. „Šel jsem za trenérem 
a ten mi vysvětlil, že Jakub Hora a Honza Vošahlík mají lepší formu. Měl jsem čekat na svou šanci," říká záložník.

Obnovenou příležitost dostal doma proti Příbrami. Totální výbuch celého týmu 
a prohru 0:3 však neodvrátil ani Štěpán Koreš. „Jako všem ani mně ten zápas nevyšel," pokyvuje hlavou. Ve zbývajících čtyřech podzimních zápasech pak už nastoupil ze střídačky jen k jednadvaceti minutám proti Slavii.

Angažmá na jihu Čech tak nehodnotí vůbec dobře. „Příchod do Dynama jsem bral jako návrat domů. Měl jsem to padesát kilometrů a být zase 
v Písku bylo příjemné. Bohužel to ale nevyšlo," konstatuje Štěpán Koreš.

Dynamu dal přednost před Slováckem. „Volal mi trenér Svatopluk Habanec. To bychom s přítelkyní Ivetou ale od sebe byli šest set kilometrů, a proto jsem nabídku odmítl," prozrazuje už s odstupem času.

Skvělé jaro ve Slavii

Štěpán Koreš se fotbalovému řemeslu naučil v Písku, odkud v roce 2007 odešel do Slavie Praha. Nejvydařenější období zažil na jaře 2011, kdy se prosadil do základní sestavy prvního týmu. „Slavia tehdy byla ve velkých problémech, prakticky rozprodala všechny hráče a tím se naskytla šance pro nás mladé. Vytvořila se skvělá parta s osou zkušených hráčů jako David Hubášek, Lukáš Jarolím a Zbyněk Pospěch," vypráví muž, který v tomto období byl pevným členem základní sestavy Slavie a ve třinácti zápasech nastřílel čtyři branky.

Písek pořád sleduje

Fotbalový záložník bedlivě sleduje také výsledky mateřského Písku. „S některými kluky se znám a občas se potkáme. Mrzí mě jejich pozice 
v tabulce. Je to škoda, myslel jsem si, že na tom budou lépe. Ale realita je jiná a budou bojovat o záchranu. Uvidíme, začátek jara pro ně bude strašně důležitý," říká závěrem Štěpán Koreš.

Profil Štěpána Koreše

Datum narození: 14. února 1989 v Písku

Post: záložník

Výška: 175 cm

Váha: 71 kg

Kariéra: FC Písek (1994-2007), SK Slavia Praha (2007-2014), FK Mladá Boleslav (2014),
SK Dynamo Č. Budějovice (2014)

Ligová bilance: 76 zápasů / 10 branek

Debut v první lize: 22. 3. 2010, Slovácko – Slavia 3:1

První ligový gól: 5. 3. 2011, Liberec – Slavia 0:2