S hlavami svěšenými se trousili ze hřiště fotbalisté Dynama, zklamaní a navíc promrzlí ze Střeleckého ostrova odcházeli i ti nejvěrnější z fanoušků černobílých.

Obrovské nadšení naopak zavládlo na straně pražské Olympie. „My viděli Budějovice hrát v Hradci, kde byly lepším a kompaktnějším mužstvem a nezaslouženě tam prohrály. My však na jejich hru byli dobře připraveni, zhušťovali jsme prostor a pro soupeře, byť měl v některých fázích zápasu územní převahu, nebylo jednoduché se prosadit a my díky tomu, že jsme podali kolektivní a bojovný výkon až na hranici sebeobětování, jsme nečekaně uspěli,“ chválil své svěřence trenér Oldřich Pařízek. „Dle mého soudu to bylo kvalitní utkání se šťastným koncem pro nás,“ dodal kouč hostí.

Že hosté odjížděli z jihočeské metropole spokojeni, není divu, se třemi body asi nepočítali ani ve snu. Jejich důsledná defenziva by se snad i jako kvalitní mohla hodnotit, z pohledu Dynama se ale tentokrát o kvalitě hovořit určitě nedalo…

Vědom si toho byl i trenér David Horejš: „Bylo to jedno z nejhorších utkání, které jsme v poslední době sehráli. Oproti minulému zápasu v Hradci, kde jsme nehráli špatně, finální fáze nám tam ale vázla, jsme hlavně chtěli zlepšit hru dopředu,“ vysvětloval trenér Dynama, jehož svěřenci ale právě ve hře dopředu v neděli totálně propadli a snad jen s výjimkou Sajčičova úniku ze začátku utkání, kdy se mu ale brankáře Stejskala nepodařilo prostřelit, a o pár minut později Peškovy rány z úhlu do brankáře, za celý zápas už jinak hostující gólman zasahovat prakticky nemusel…

Na předjarní tiskovce se představitelé Dynama přihlásili mezi aspiranty na postup do I. ligy. „Bylo by od nás alibismem, kdybychom si tento cíl nedali. Hráčský kádr na boj o ligu rozhodně máme,“ zdůraznil tehdy generální manažer Dynama Martin Vozábal.

Jenže postupový sen Dynama, jak se zdá, už mizí do ztracena ještě dříve, než prakticky pořádně začal…

Po porážce 1:2 v úvodním duelu jarní části v Hradci Králové, která přišla hodně smolně gólem v nastavení a navíc na hřišti týmu, který také myslí na postup, totiž přišla ledová sprcha i v domácím utkání proti týmu, který mezi špičku II. ligy rozhodně nepatří. „Nevím proč, ale sedmdesát procent našich hráčů bylo neskutečně nervózních a hrálo hluboko pod své možnosti,“ smutně vrtěl hlavou trenér Horejš. „Chtěli jsme zrychlit hru směrem nahoru a tím si vytvářet tlak i šance, místo toho jsme to obehrávali někde vzadu a sami se tak dostávali zbytečně pod tlak. Útočníci místo toho, aby hráli co nejvíc vysoko, se stahovali zbytečně pro míče někam, kde to nic neřešilo. Navíc jsme po jedné chybě právě v prostoru, kde k ní dojít nemělo, dostali gól, který nás absolutně složil a my se už nezvedli. Nějaký tlak jsme sice měli, ale bylo to o ničem, žádnou pořádnou šanci jsme si vytvořit nedokázali,“ nehledal domácí kouč žádné výmluvy.

O víkendu je repre pauza a Dynamo má volno.