Byl to ale úkol nad jiné těžký, protože na jih Čech v neděli zavítal úřadující český mistr, tým Liberce.

Domácí fotbalisté, kteří nastoupili ve stejné sestavě jako před týdnem na Spartě, zahájili aktivně a hned po pár vteřinách kopali první roh, ze kterého si připravili i zajímavou střeleckou pozici, tečovaná rána ale skončila jen Otepkovým ofsajdem.

Pohlednou akci předvedli v 18. minutě Sandro s Klesou, jenž se ve vápně protlačil až na brankovou čáru, jeho centr ale skončil v zámezí. Daleko blíž vedoucí trefě byl minutu nato Otepka, jenž potáhl míč na vápně a tvrdě vypálil, brankář Bičík ale v pádu jeho střelu vytlačil na roh. Pár vteřin nato po Otepkově centru vypálil z hranice vápna z voleje Markovič, branku hostí však těsně minul.

Domácí se tlačili dopředu, jenže gól dal Liberec – a byl to gól nádherný: Šural ve 24. minutě dostal těžký míč zády k brance, vystřihl však parádní nůžky a brankář Daněk neměl šanci – 0:1.

Trenér Cipro okamžitě zareagoval a za defenzivního záložníka Halamu na hřiště poslal Zebu, jenž měl za úkol posílit ofenzívu svého týmu.

A těsně před odchodem do kabin se domácí vyrovnávací branky málem dočkali, když se po zahraném rohovém kopu ocitl sám před bránou Novák, místo střely z úhlu ale volil přihrávku zpět na vápno a hosté hrozící se nebezpečí odvrátili.

Domácí i ve druhé půli se snažili o vyrovnání a v 56. minutě k tomu byli blízko, když po faulu na Sandra z trestného kopu Otepka přetáhl balon na Markoviče, jenž hlavou sklepl na Rýdla, jehož střela si však cestu mezi tři tyče nenašla.

Navíc hned z následné akce utekl Souza a výstavní střelou z hranice vápna ke vzdálenější tyči náskok ligového mistra ještě navýšil přesně – 0:2.

Fotbalisté Dynama ani po druhém ráně do vazu zbraně nesložili a dál se snažili s výsledkem něco udělat. Trenér Cipro vsadil vše na jednu kartu a k Markovičovi na hrot poslal Řezníčka a na posledních dvacet minut i Němce. Ani se třemi útočníky ale jeho svěřenci v koncovce neuspěli, byť v poslední minutě Otepka trefil tyčku.

Č. Budějovice – Liberec 0:2 (0:1)

Branky: 24. Šural, 57. Souza. ŽK: Řepka, Hanzlík. Diváci: 2920. Rozhodčí: Ardeleánu – Mencl, Filípek.

Dynamo: Daněk – Novák (71. Němec), Řepka, Lengyel, Hanzlík – Klesa, Halama (28. Zeba), Otepka, Rýdel (62. Řezníček), Sandro – Markovič.

Liberec: Bičík – Liulka, Kelič, Karišik, Fleišman – Janů, Vácha, Breznaník, Souza (63. Bosančič) – Hadaščok (89. Ndiaye), Šural (45. Kušnír).