Domácí vlétli na soupeře zostra a první polovinu úvodního dějství nevěděla hostující obrana, kam dřív skočit. Písečtí hráči pronikali před hradeckého gólmana Dominika Krejčího jako nůž máslem a často s ním sváděli souboj jeden na jednoho, který hostující strážce svatyně dvakrát neustál. Po gólech píseckých Filipa Blažka a Lukáše Stoklasy byl po patnácti minutách stav 2:0 a Olympia byla zralá na ručník.

Ale hosté dokázaly zvednout hlavy. Přežili několik dalších šancí domácích a sami udeřili – Ve 33. minutě snížil David Ličman. V tu chvíli se hra definitivně vyrovnala a Hradečtí stále více ohrožovali Jakuba Jevčáka v písecké bráně. Vyrovnání přišlo po změně stran, když v 69. minutě podruhé udeřil Ličman. Když už se zdálo, že výborně rozehrané utkání neskončí výhrou jihočeského celku, vstřelil v závěrečných okamžicích duelu vítěznou branku Lukáš Jančura a připsal na konto domácích tři ligové body.

FC Písek – FC Olympia Hradec Králové 3:2 (2:1)

Branky: 12. Blažek, 15. Stoklasa, 90. Jančura - 33. a 69. Ličman.

Sestava FC Písek: Jevčák - Velek, Uhlík, Tichava, Vojík (45. Hudák) - Jančura, Říha, Kagui, Machovský - Blažek, Stoklasa (76. Růžička).