Soupeř dokázal na jaře ukořistit již deset bodů a přibližuje se vyšším příčkám, přesto byli žlutomodří favoritem. Svou roli v zápase také potvrdili, byť Brozanští po poločase vystrčili drápky.

Úvod střetnutí vyzněl jasně pro svěřence trenéra Rostislava Grossmanna, kteří šli zásluhou Tomáše Froňka do vedení již v 9. minutě - 1:0. O jedenáct minut později dobře napadal rozehrávku Brozan Martin Held, od kterého se odrazil míč z kopačky jednoho z hostujících obránců směrem k Filipu Řezáčovi. Ten svedl souboj se svým strážcem, následně obešel gólmana Tvrdoně a z úhlu zvýšil na 2:0.



Domácí první poločas zcela ovládli. Hosté vyčkávali na chyby, ale když se dostali k míči, nevěděli si s ním rady. Na hřišti byl v tu dobu pouze jeden tým. Písečtí hrozili téměř z každé situace, ale další gól už do přestávky nepřidali.

Brozanští trenéři začali po pauze střídat a jejich týmu to přeci jenom vnuklo nápady na realizaci několika útočných výpadů. Ještě před vykřesáním hostující jiskřičky naděje však vyslal parádní střelu na Tvrdoně Aleš Hanzlík. Brozanský gólman si na balón sáhl, ale krásnému gólu zabránit nedokázal - 3:0.

Jenže po hodině hry tým trenéra Jiřího Němce i přes velké horko zmrazil domácí fanoušky. V 61. minutě ještě Kamil Hajdušek skvěle vyběhl proti Lukáši Veselému, na následnou krásnou kombinaci z 63. minuty zakončenou Ladislavem Vopatem už ale neměl nárok - 3:1. A to nebylo vše. Brozany o další dvě minuty později vstřelily kontaktní gól, o který se postaral Rudolf Slanička.

Živou vodou pokropení hosté ucítili šanci, ale jejich probuzení odeznělo stejně rychle, jako přišlo. Navíc ho čtvrtou úspěšnou akcí odmítl Jakub Held, který skóroval po autovém vhazování Aleše Hanzlíka a vrátil svému týmu klid do závěru zápasu.

FC Písek - SK Sokol Brozany 4:2 (2:0)

Branky: 9. Froněk, 20. Řezáč, 51. Hanzlík, 73. J. Held - 63. Vopat, 65. Slanička.

ŽK: 2:2 (Pinc, M. Held - Jelínek, Cibulka).

Rozhodčí: Zadinová - Hájek, Němec. Delegát: Braun.

Diváků: 342.

Sestava FC Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík - M. Held, J. Held (83. Grobár), Milec, Froněk (68. Hrachovec), Řezáč (79. Kočí), Pinc (89. Blažek).

Sestava SK Sokol Brozany: Tvrdoň - Cibulka, Studecký, Franc, Benda (55. Šollar), Slanička (87. Da Silva), Mešič, Vopat (76. Marič), Veselý, Jelínek (46. Chukwuma), Stehlík (63. Tichý).