Ačkoli konečný výsledek hovoří jednoznačně, podstatnou část utkání se hrál vyrovnaný fotbal s šancemi na obou stranách, jež byl hlavně během prvního poločasu okořeněn také emocemi.

Hořovicko má s průměrem 0,5 gólu na zápas jednoznačně nejhorší útok soutěže, ale proti Písku mohl jít několikrát do vedení. Jakub Rondzik, který se po několika zápasovém půstu dostal znovu mezi tři tyče, musel být pozorný a stav bdělosti musela udržovat i obrana.

Jihočeši se vyvarovali inkasování a sami udeřili. Ve 23. minutě se ve středu hřiště dostal k míči Martin Voráček, udělal s ním pár kroků a z dálky vypálil přesně k pravé tyči hořovické svatyně - 0:1.

Domácí diváci rozhodcovskou trojici během střetnutí příliš nechválili a nejvíce se zlobili v 31, minutě, kdy Petr Řehák napálil hlouček hráčů bránících balónu v cestě do brány Středočechů a rozhodčí Benedikt ukázal na penaltový puntík - navíc vyloučil Jakuba Vaníčka. Martin Voráček a ani dorážející Filip Řezáč však pokutový kop nevyužili.

Písečtí však dlouho na druhý úspěch nečekali. Ihned po rozehrání následného rohového kopu se vyražený míč dostal k Filipu Řezáčovi, který již neměl těžkou pozici - 0:2.

Za takového stavu a proti deseti protihráčům už nemuselo být co řešit, jenže Hořovicko se nehodlalo vzdát bez boje. Ještě do poločasu snížilo a také po změně stran se dralo za vyrovnáním.

Odpor domácích fotbalistů odrazili svěřenci trenéra Ondřeje Prášila až v 67. minutě, kdy po pohledné akci zvýšil střelou z první Ondřej Sajtl na 1:3. Hosté pak v závěru přidali ještě dva přesné zásahy z kopaček Martina Voráčka a Tomáše Froňka, který se poprvé nedostal do základní sestavy, a splnili tříbodovou povinnost.

FK Hořovicko - FC Písek 1:5 (1:2)

Branky: 38. Sajtl (FCP) vlastní - 23. Voráček, 34. Řezáč, 67. Sajtl, 85. Voráček, 90. Froněk. ŽK: Mojdl, Kaufman - Řezáč. ČK: Vaníček (HOŘ). Rozhodčí: Benedikt - Němec, Průcha. Delegát: Peteřík. Diváků: 140.

Sestava FK Hořovicko: Křikava - Aubrecht (68. Glazer), Nademlejnský (74. Zítek), Vaníček, Bežó, Kaufman, Šubert (75. Bělohlávek), Mojdl (87. Mach), Pelikán, Vrabec (87. Krůta), Hašek.

Sestava FC Písek: Rondzik - Řehák, Holub, Rendla, Sajtl - Voráček, Milec, M. Held (58. Froněk), Kočí, Hrachovec - Řezáč (87. Blažek).