FC PÍSEK B – SK ČKYNĚ 2:0 (2:0)

Branky: Zahrádka, Šlehófer. ŽK: 1:2 (Šlehófer – Turek, Babka), rozhodčí Tůma – Kouba, Kříž, 91 diváků. 

Sestavy mužstev:

Písek B: Satrapa – Šlehófer, Rozhoň (85. Kaderka), Pichlík, Djuketič – Zahrádka, Trantina, Pastyrik, Šťastný (76. Jirsa) – Chytrý, Krejčí (66. Keclík). Trenér František Bican.

Čkyně: Holfeld – Duka (66. Uhlíř), Turek, Martin Šíp, Kotous – Michal Šíp, Vondrášek, Sváta, Král – Babka (85. Gerold), Friš. Trenér Jaromír Kainc.

Utkání začalo náporem domácích a již ve 3. min. hlavičkoval Zahrádka mimo tyče Holfeldovy branky. O dvě minuty později se hostující gólman vyznamenal při střele Krejčího a zanedlouho vytáhl skvělý zákrok po dělovce Zahrádky.

V 8. min. měl tutovku Chytrý, ale Holfeld byl vynikající. Ve 14. min. zahrozili i hosté, ale Martin Šíp hlavičkoval nedůrazně. Ve 20. min. se výborně uvolnil domácí Djuketič, našel Krejčího, ale ten míč  do brány nedostal.

Písečtí si vytvářeli jednu šanci za  druhou, jenomže hlavně Holfeld v brance Čkyně byl skvělý a nebo ho zachránila tyč  jako při střele Šťastného.

Ve 35. min. se Písečtí již dočkali: Chytrý šikovně přihrál Zahrádkovi a ten rozvlnil síť hostující branky – 1:0. Vzápětí mohl přidat druhou branku,ale opět Holfeld skvěle zakročil. Ve 41. min. zahrával Trantina trestný kop z 25 metrů, ale jeho povedená střela trefil jen tyč. Ve 44. min. si Šlehófer řekl o přihrávku od Šťastného a prostřelil Holfelda – 2:0.

Druhý poločas měli domácí  také šance, ale rozhodně už Holfeld nemusel tolikrát zasahovat, jako v první půli. Naopak hosté se dostali do třech dobrých šancí, ale Babka, Král ani Gerold neměli štěstí nebo je vychytal brankář Satrapa. Písečtí si náskok pohlídali, a i když chtěli ještě navýšit skóre nebylo jim už přáno, a tak zvítězili 2:0. 

JAN RŮŽIČKA