Sokol Branice – FC Bechyně 3:1 (2:1)

Ve vyrovnaném střetnutí byli domácí hráči fotbalovější a zaslouženě vyhráli. Od začátku zápasu byli Braničtí aktivnější, ovšem první přímou střelu na branku vyslal v 11. min. hostující Vogeltanz, ale brankář Horek s ní neměl velké problémy.

Za dvě minuty se již skóre pohnulo: Mrkáčkův trestný kop směřoval na P. Koutníka u vzdálenější tyče, kde byl hostující obranou faulován. Z nařízeného pokutového kopu se Komárek nemýlil a načal brankový účet zápasu – 1:0.

O dvě minuty později našel v pokutovém území J. Červenka osamoceného Škulinu, jeho prudkou střelu však vyběhnuvší brankář Makal v pádu vyrazil. Ve 23. min. dostal Vlna přesnou přihrávku z hloubi pole, postupoval sám na Makala, ale ten byl opět úspěšnější. Nejhezčí šance domácích ve 29. min. skončila dalším gólem. To Mrkáček našel v pokutovém území soupeře Vlnu, ten mu míč pod sebe pěkně vrátil a prvně jmenovaný trefil přesně pravý horní roh branky – 2:0.

Hned minutu nato hostující Pospěch z brankové čáry nahrál dozadu na nabíhajícího Sedláka a ten bombou k tyči překonal brankáře Horka – 2:1.
Ve druhém poločase se hra odehrávala většinou uprostřed hřiště a k vidění už toho nebylo tolik, jako v úvodní polovině zápasu. Až v 58. min. dlouhý výkop střídajícího brankáře Hrycha prodloužil Škulina šikovně hlavou na Vlnu, ten vyhrál souboj s gólmanem hostí a přes něho poslal míč do prázdné branky – 3:1.

V 65. min. se mohli hosté vrátit do utkání, ale Pospěchovu bombu pozorný Hrych vyrazil do pole a obránci míč včas uklidili do bezpečí. Poté v 88. min. Mrkáčkova střela minula branku hostí a následnou šanci J. Červenky zlikvidoval výborný Makal.

Před 100 diváky rozhodoval Šika. Sestava Branic: Horek (46. Hrych) – J. Kosobud, Němec, P. Koutník, T. Češka – Vakoč, Mrkáček, Komárek, J. Červenka – Škulina, Vlna. Střídali Zb. Červenka a Týla, St. Češka. Trenér Jiří Hadáček.