Byla pro vás skončená dovolená více odpočinková nebo i částečně pracovní?
Obojí. Samozřejmě, že pobyt a odpočinek s rodinou pro mě byly hodně důležité, ale musím přiznat, že jsem bez fotbalu nezůstal. Byl jsem se podívat na turnaji v Žirovnici a měl jsem několik jednání se sportovním ředitelem 
FC Písek Jindřichem Dejmalem ohledně výběru hráčů, kteří by měli v nadcházejících dnech přijít do mužstva na zkoušku.

Kolik hráčů se zúčastnilo prvního tréninku?
Na první trénink dorazilo osmnáct hráčů plus dva brankáři. Všechno bylo v pořádku vyjma Martina Pohnána, který odešel předčasně z tréninku kvůli svalovému zranění. Samozřejmě, že uvedený počet hráčů není konečný, protože Jirka Ježdík a Lukáš Šlehofer jsou ještě na dovolené, ale do konce tohoto týdne už bychom měli být kompletní. 
A věřím, že ještě přivítáme další posily, jejichž příchody jsou stále v jednání.

Můžete říci, kolik nováčků se 
v Písku objevilo?
Jednak to byli tři hráči 
z Českých Budějovic – Jakub Held, Lukáš Havel a Ivo Horák, z Příbrami dorazili brankář Jakub Rondzik a Filip Řezáč, a dále to byl Denis Chirinciuc, jenž hrával divizi za Čížovou a béčko Táborska. Očekáváme příchody i dalších hráčů, ale jejich jména bych nerad zveřejňoval.

Jaký byl první trénink?
Víceméně seznamovací, řekli jsme si nějaké věci a také jsme si zahráli fotbálek na dvě branky. Protože někteří hráči jsou v Písku na zkoušku, chtěl jsem je vidět hlavně v akci, 
a ne někde na atletickém oválu při běhu. To přijde na řadu až v závěru týdne. Příprava není dlouhá, v jejím čtvrtém týdnu nás už čeká pohárové utkání. A do té doby už musíme být dobře připraveni.
A jak jsem měl možnost hráče sledovat, je tam vidět kvalita. Kluci z Českých Budějovic přišli z juniorky a ligového dorostu, takže u nich bude důležité, aby si rychle zvykli na dospělý fotbal. Myslím si, že v jejich případě to nebude trvat dlouho. Navíc Martin Held a Jakub Held už mají za sebou dva týdny přípravy s druholigovým Dynamem, stejně tak i Jakub Rondzik s Filipem Řezáč již pilně trénovali s prvoligovou Příbramí.

V neděli dopoledne sehrajete úvodní přátelské utkání s juniorkou českobudějovického Dynama. Co od něho očekáváte?
Ke konci tohoto týdne budeme mít dvoudenní soustřední, kdy budeme trénovat dvoufázově, takže hráči dostanou hodně do těla. A nedělní zápas bude vyvrcholením tohoto bloku. Takže si přeji, aby se nám vyhnula zranění 
a kluci si dobře zahráli. Vloni jsme budějovickou juniorku vysoko porazili, takže kdybychom si i v nadcházejícím střetnutí se stejným soupeřem vytvořili větší množství šancí, dobře jsme si zastříleli a předvedli pohledný fotbal, tak za to bych byl velice rád. Poté už se budeme systémem hry a rozestavěním na hřišti připravovat na novou sezonu.