V sobotu sehrají své zápasy všichni tři zástupci v soutěži z našeho okresu. Jako první nastoupí již v tradičním čase v 10.15 hod. na svém hřišti hráči FC Písek, druhého týmu tabulky, který dosud získal šestnáct bodů. 

V jihočeském derby se u Otavy představí nováček soutěže, mužstvo FK Jindřichův Hradec 1910, který je se dvěma body na předposledním místě tabulky.

Před týdnem zvítězili Písečtí v Sušici 4:2 a potvrdili tak, že v zápasech venku jsou stoprocentně úspěšní. Dva góly zaznamenal kanonýr mužstva a jeho kapitán Jan Zušťák, po jednom gólu přidali Martin Voráček a  David Chytrý.

To Jindřichův Hradec doma ztratil dva body, když v dalším jihočeském derby uhrál s Milevskem bezbrankovou remízu. Trenér píseckého týmu Karel Musil jistě své svěřence v přípravě na utkání důrazně upozorní na to, aby soupeře v žádném případě nepodcenili, ale předvedli svoji hru a pokusili se nastřílet co nejvíce branek. Utkání bude řídit trojice rozhodčích Šimáček – Hocek, Benedikt.

Odpoledne v 16.30 hod. začne utkání FC ZVVZ Milevsko – FC Zličín. Bude to souboj dvou sousedů v tabulce, dvanácté Milevsko dosud získalo pět bodů a třináctý Zličín o bod méně.

Jak už bylo zmíněno, Milevští v minulém kole remizovali v Jindřichově Hradci 0:0 a zítra budou chtít před svými příznivci zvítězit, aby se o nějakou příčku posunuli v tabulce nahoru.

Zličín před týdnem prohrál doma s Českým Krumlovem 0:4 a tento herní výpadek jistě bude chtít napravit na hřišti soupeře. Trenér milevského mužstva Josef Barda pošle do zápasu zřejmě podobnou sestavu, která hrála před týdnem u Vajgaru. Utkání bude řídit trojice rozhodčích Hocek – Šimáček, Kramlová.

Ve stejný čas, tedy v 16.30 hodin, začne další jihočeské derby, ve kterém čtvrtý Český Krumlov (12 bodů) hostí devátý Sokol Čížová (8 bodů).

Čížovští před týdnem doma remizovali s Benešovem 2:2,  když dvakrát dotahovali náskok soupeře, který v zápase proměnil dva pokutové kopy. Čížová doma ztratila dva body, ten jeden mužstvu zajistil až v 86. minutě zápasu svým gólem Podkul.

Fotbalisté Benešova hráli velice tvrdě, na což doplatili zraněním domácí borci Prášil a Moravec. Český Krumlov výhrou 4:0 ve Zličíne poslal do Čížové důrazné varování, že to Sokol nebude mít na jeho hřišti nijak lehké. Čížová má ale zkušený tým, který se pokusí na hřišti favorita bodovat. Zápas budou řídit rozhodčí Pečenka – Janíček, Rejžek.