Rozhodně však na sever Čech nejeli v roli favorita, vždyť v tabulce měli o deset bodů méně než jejich soupeř, navíc se o Ústí hovořilo jako o jednom z adeptů na postup do I. ligy.

Byť po utkání, v němž Dynamo po velice kvalitním vyhrálo jasně 3:0, ústecký trenér Petr Němec jakékoli myšlenky na postup odmítal. „Já od začátku sezony o žádných postupových ambicích nemluvil a nevím, kdo to vymyslel," vrtěl hlavou a dodal, že po oslabení týmu, k němuž v zimě došlo, nelze na nějaké postupové příčky pomýšlet. „Srovnejte si kádr Budějovic a náš. To je úplně něco jiného," usoudil.

Zatímco Ústí na podzim vyhrávalo, ale na jaře se mu nedaří, Dynamo naopak už v závěru podzimu najelo na vítěznou vlnu a na té pluje i na jaře: naposledy budějovičtí fotbalisté ve II. lize prohráli v říjnu ve Znojmě, od té doby už sedm zápasů v řadě nepoznali hořkost porážky a na jaře ze čtyř utkání uhráli deset bodů. „Těší mě hlavně hra, jakou mužstvo předvádí," vyzdvihl výkony svých svěřenců trenér David Horejš, dle něhož také v Ústí mužstvo zahrálo výborně: „Na zápas jsme se dobře připravili a od první do poslední minuty jsme na hřišti dominovali. Nevyhráli jsme náhodou, od začátku jsme byli jasně lepší," zdůraznil.

Přestože hosté měli po většinu času v Ústí hru pod svou kontrolou, až tak jednoduchý zápas to nebyl. „Věděli jsme, že nás v Ústí čeká zdatný soupeř, který je v aktuální tabulce pátý," připomněl budějovický kouč. „Přesto jsme měli hru ve své moci a dobrý výkon jsme navíc dokázali vyjádřit i krásnými góly," pochvaloval si trenér Horejš.

Sestřih nejdůležitějších situací ze sobotního duelu, který visí na webu Dynama, dává trenéru Dynama za pravdu.

První gól? Čavoš před vápnem rozehrál doleva na Kaloda, jenž od lajny míč nacentroval a nabíhající Čavoš v pádu hlavou skóroval.

Druhý gól? Prudký centr od Peška šel pro změnu zprava a Kalod v plném běhu předskočil bránícího beka a zblízka překonal bezmocného gólmana Zachardu.

Třetí gól? Ten byl nejhezčí ze všech. Benát ukázkově vybojoval uprostřed míč, roztáhl hru na Šimáka, na jehož ideální dlouhý pas přes celou šířku hřiště si naběhl Kalod a ranou z jedné na zadní tyč nedal brankáři žádnou šanci zasáhnout. „Krásný gól, celá ta akce byla nádherná," zářil Horejš. „Prosazujeme se kombinační hrou, navíc jsme dali na jaře ve čtyřech utkáních jedenáct gólů, z toho máme velkou radost. A po Karviné jsme zlepšili i hru směrem dozadu," zmínil Horejš, že po Sokolovu už podruhé v řadě jeho tým zvládl odehrát zápas s nulou.

Byť domácí fotbalisté v zápase převážně tahali za kratší konec, pár šancí měli a za stavu 0:1 hosty výborným zákrokem podržel brankář Křížek: „Propadl tam balon na zadní tyč na Leibla, Kříža jeho ránu ale vyrazil a následná dorážka už šla vysoko nad," vylíčil důležitý Křížkův zákrok trenér Horejš a dodal, že obrana jeho týmu už pak domácí hráče do větších šancí nepouštěla. „Ale centry sbíral Křížek spolehlivě," ocenil.

Herní pohoda v kabině druholigového áčka má pozitivní dopad zřejmě i na hru juniorky, která z posledních tří kol uhrála sedm bodů a nastřílela devět gólů. „Mladí hráči z kádru chodí za juniorku i za farmu v Roudném a jsme rádi, že tam podávají slibné výkony," pochvaloval si Horejš.

Jak on, tak i jeho svěřenci se těší na páteční šlágr, v němž Dynamo hostí doma fotbalisty Hradce Králové. „Přijede sem druhý tým tabulky, síly změří dvě ještě loni prvoligová mužstva. Snad konečně přijde i víc lidí a my je potěšíme další výhrou," podtrhl David Horejš.

Ústí hledá podzimní formu

Hledá se střelec, zn. „Spěchá!"… Takový inzerát by si mohli dát fotbalisté Ústí nad Labem, kteří ve II. lize na jaře ani na třetí pokus doma nedali gól a po remízách s Varnsdorfem a Frýdkem-Místkem 0:0 tentokráte dostali pořádný výprask 0:3 od Českých Budějovic!

„Hosté byli určitě kvalitnější týmem, měli hráče, co mají něco za sebou, a to bylo vidět. Nám chyběla na hřišti zkušenost Martykána, Peterky či Hyčky. A když kouknu na lavičku, je tam převážně mládí, moc prostoru k manévrování není. Můžu jen blahopřát hostům k dobrému výkonu, byť jsme jim to dost usnadnili," přinesl včerejší Ústecký deník názor trenéra Petra Němce.

Jeho svěřenci nezachytili už úvod utkání a po čtvrthodině hry poprvé inkasovali, po centru Kaloda se trefil Čavoš. A když se po půli dvakrát během devíti minut trefil Kalod, bylo o kruté porážce Army rozhodnuto. „Do utkání jsme vstoupili špatně, soupeř měl po patnácti minutách tolik rohů, že to jsem snad ještě nezažil," kroutil hlavou Němec.

„Na podzim jsme měli sérii vítězství a teď máme sérii bez vítězství. Ale horší je to, jaký je náš herní projev. Já mám rád vítězství a současná situace mě bolí, ale musím se s tím smířit. Mrzí mě to, že někteří hráči si nedají říct a dělají pořád ty samé chyby. Dnes jsme nedostali gól po kombinačních akcích soupeře, ale opět po našich ztrátách a zbytečných přihrávkách dozadu," zlobil se kouč Petr Němec.