Pětačtyřicetiletý kouč sice měl v Táborsku platnou smlouvu, klub mu ale vyšel vstříc. „Je džentlmenská dohoda, že bychom v případě nabídky z první ligy mu odchod umožnili,“ uvedl v nedávném rozhovoru pro Deník šéf Táborska Tomáš Samec.

Prvoligová nabídka skutečně přišla, vedení Táborska dohodu dodrželo a Roman Nádvorník ve středu odpoledne podepsal v Karviné smlouvu a stal se novým šéfem ligové lavičky.

Pro Romana Nádvorníka jde v trenérské kariéře po angažmá v Příbrami a na Žižkově o třetí prvoligovou štaci. „Trenérovi v novém působišti přejeme hodně štěstí a věříme v klidnější sezonu, než byla ta nedávno skončená,“ prohlásil předseda MFK Karviná Jan Wolf a dodal, že na pozici asistenta přichází Zdeněk Koukal. Kabině budou hlavní členové realizačního týmu představeni 18. června na startu letní přípravy.

O Romana Nádvorníka měla Karviná zájem už v zimě. „Tehdy to ještě ztroskotalo na tom, že mě nechtělo pustit Táborsko,“ pro Karvinský deník řekl nyní již bývalý kouč Táborska.

A jeho první dojmy z nového působiště? „Úplně krátce – jsem nadšen! Hlavně tím krásným stadionem, ale i celkovým zázemím, které je na vysoké úrovni. Jsem rád, že si v Karviné na mě opět vzpomněli a na svou práci se moc těším.“ podtrhl Nádvorník.

Vedení FC MAS Táborsko Nádvorníkovým odchodem zaskočeno nebylo. „Pan Nádvorník tady odvedl kus dobré práce, a to i v letošní složité sezoně, kdy se mu podařilo do týmu zabudovat řadu mladých hráčů a s nimi splnit hlavní cíl, jímž byla záchrana v soutěži,“ zdůraznil výkonný ředitel klubu Tomáš Samec, dle něhož roli hlavního trenéra převezme Kamil Tobiáš, jenž mj. v I. lize vedl Příbram a v Táborsku byl trenérem U19. „Ještě dnes bychom s ním měli vše dojednat,“ uzavřel ve čtvrtek Tomáš Samec.