„Z našeho pohledu v utkání byly dva zlomové okamžiky. Brzy jsme dostali první gól, navíc ze situace, na kterou jsme se přitom připravovali,“ mrzela trenéra Romana Nádvorníka Jurečkova branka po balonu za obranu. Druhou velkou mrzutostí bylo zranění brankářské jedničky Michala Tomy. „Pak už jsme duel nezvládli,“ řekl pro ČT trenér FC MAS Táborsko, jehož svěřenci mají teď v sobotu doma dohrávku se Sokolovem (15.00).

Fotbalisté Opavy potvrdili roli největšího favorita soutěže i u Jordánu. Dle Opavského deníku přitom v týmu byly jisté komplikace se sestavou: vedle vykartovaného Jursy z rodinných důvodů chyběl Hrabina a nečekaně vypadl i Kayamba. „Joel dostal horečku. Nechali jsme ho na hotelu,“ vysvětloval trenér Roman Skuhravý, jenž tudíž poslal do základu Pospěcha. „Zdena odehrál dobrý zápas. V první půli dokonce mohl dát i gól. Ukázal, že je profesionál, na utkání byl dobře připravený,“ vyzdvihl opavský kouč a souhlasil se svým táborským kolegou, že zlomem v zápase byl brzký vedoucí gól. „To nás nakoplo a první poločas se hrál úplně v naši režii. Soupeře jsme k ničemu nepustil a sami jsme si vytvořili čtyři tisíciprocentní šance, bohužel jsme pohořeli v koncovce,“ řekl Skuhravý.

S druhou půlí už tak spokojen nebyl. „Soustředili jsme se hlavně na defenzivu. Jsem maximalista, a tak jsem nebyl spokojen tolik s ofenzivou. Byl jsem trochu vzteklý z toho, že jsme v přechodové fázi nebyli přesní. Byli jsme pomalí,“ měl přes jasnou výhru Skuhravý výhrady.