„Patrik stejně jako Šimon Šmehýl přišel z Myjavy a oba by tady měli být týden dva na zkoušku, pak se rozhodneme, co a jak. Oba mají ve slovenské lize už něco odehráno a prošli i slovenskou mládežnickou reprezentací, takže by svou kvalitu měli mít," věří Horejš.

Jsou testy v Českých Budějovicích vaší první zkušeností s českým fotbalem?

To ne, už jsem na podobné zkoušce byl v Sokolově. Když ale zůstanu, pak by to má první zkušenost s českým fotbalem vlastně byla.

Než jste přišel mezi novináře, hovořil jste také s trenérem. Co jste si řekli?

Jenom takové ty základní informace, týkající se tréninkového procesu, vybavení stadionu a takových těch běžných věcí.

Vaše první dojmy?

Když jsem zmínil stadion, ten vypadá velice dobře. Co se týče třeba fanoušků, teď nemohu posuzovat. Hrála se tu ale první liga, takže jistě je vše na patřičné úrovni.

Hlavně v prvním týdnu vás zřejmě čeká nabírání fyzičky. To fotbalisté zrovna nemusí…

To nebude jen první týden, ale určitě celé dva měsíce. Tak to ale ve fotbale je a každý z nás jistě na sobě pracoval také o vánočních svátcích, takže by to mělo být v pohodě.

Jaký post v mužstvu jste zvyklý zastávat?

Buď stopera, anebo pravého obránce.

Co se to přihodilo v Myjavě, že v polovině sezony vystoupila z první ligy? Na takové úrovni to není obvyklé.

I pro nás to byl šok, vždyť jsme byli v první lize pátí, měli hodně bodů i dobré vyhlídky na Evropskou ligu. Majitelé se ale tak rozhodli a my s tím nic nenaděláme. Život jde dál, my se rázem ocitli bez zaměstnání a hledáme, co se dá.

Takže vás to zaskočilo?

Už před rokem se o takových věcech šuškalo, pak ale klub přebral bratr majitele a primátor města, takže se ty zvěsti nepotvrdily. Teď to přišlo z ničeho nic, skončili jsme podzimní sezonu, dostali jsme informace o soustředění a najednou klub své působení v lize ukončil.

Nabídka z Budějovic vám tudíž přišla vhod?

Určitě mě to potěšilo. Já totiž potřebuji hodně trénovat, protože jsem po zranění. Rozhodně o šanci zůstat tady zabojuji.

Vy jste v minulé sezoně odehrál v lize dvaadvacet zápasů, na podzim ale prakticky nic. Na vině bylo to vaše zranění?

Přesně tak. Měl jsem roztržený přední křížný vaz a pět měsíců jsem bylo mimo hru. Teď už však jsem zcela v pořádku, koleno drží a na hřišti mohu absolvovat vše, co bude třeba.

Co jste před svým příchodem fotbale v Budějovicích vě­děl?

Že jsou už druhým rokem ve druhé české lize a v této sezoně že se snaží probojovat zase zpátky. Že za sebou momentálně mají úspěšný podzim, na který by tudíž chtěli navázat i na jaře.

Vaše přání, se kterým do přípravy jdete?

My nevíme, jak dlouho tady budeme. Zda týden, dva či ještě déle. Rád bych se prosadil, záležet to bude ale hlavně na mně.