Rezerva Sparty si vybrala jihočeský Písek jako vhodné místo pro své soustředění. Svěřenci trenéra Haška do svého předem naplánovaného programu zařadili také utkání s divizním celkem domácího FC. Písek na dravého soupeře nestačil a podlehl mu poměrem 0:3.

FC Písek – AC Sparta Praha B 0:3 (0:1)
Branky: 24. Nový, 82. Čavoš, 84. Hašek.Rozhodčí: Kotalík – Matyš, Novotný. Divaků: 120.

Pražané v uplynulé sezoně nastupovali proti Písku v České fotbalové lize, kde se na konci celého soutěžního ročníku umístili na šesté příčce. Jihočeši s nimi sehráli dvě utkání, obě skončila shodně remízou. Tentokrát ale tým Písku, který čeká před startem v nové soutěži hráčská obměna, neuspěl.

Přitom to mohli být hráči domácího týmu, kteří se mohli ujmout vedení. Zkraje zápasu nebezpečně procházel obranou soupeře Voráček, zakončení mu ale sebral z kopačky urostlý obránce Deli. Stejný bek pocházející z Pobřeží Slonoviny, byl také u zrodu první vážnější šance svého celku. V 9. minutě přesným pasem vyslal do samostatné akce Valentu, ten ale z dobré pozice branku Písku netrefil.

Nakonec k první brance utkání došlo v polovině první hrací části. Satrapu překvapila střela Martina Nového, proti které nestihl reagovat a Sparta Praha se dostala do vedení – 0:1. Dobrou šanci, která mohla vést k vyrovnání, si Písečtí vypracovali po rohovém kopu, když se v 31. minutě postavil k míči Šťastný a jeho centr do vápna si zpracoval Holub, zblízka si ale s Nguyenem poradit nedokázal.

Zatímco první polovina utkání přinesla poměrně vyrovnanou hru, ve druhé byl rozdíl soutěže znatelný. Hájkův samostatný průnik Satrapa řešil včasným vyběhnutím proti míči a dobře si počínal také proti akci volného Nečase, nakonec dalším změnám ale stejně nezabránil.

V 82. minutě klání prudká Deliho střela orazítkovala horní tyč Satrapovy branky a po hbité reakci následně dorazil míč do odkryté branky Patrik Čavoš a zvýšil náskok svého týmu na dvoubrankový. Nakonec se Pražané dočkali ještě jedné korekce průběžného stavu. O dvě minuty později se úspěšně opřel do míče Martin Hašek a z hranice velkého vápna vymetl levý růžek písecké klece – 0:3.

Z prvního přípravného utkání odešli hráči Písku jako poražení. Další boj je čeká hned v sobotu, kdy budou jejich soupeřem Dražice. Zápas se odehraje na jejich půdě.

Sestava FC Písek: Satrapa – Sajtl, Holub, Basaraba, Motejzík – Šťastný, Polodna – Kalášek, Voráček – Chytrý, Zušťák (střídali Zahrádka, Pohnán, Klíma, Rosůlek, Šlehofer). Trenér Musil.

PETR KOŠATKA