„Byl to těžký zápas. Aritma nehraje nijak líbivý fotbal. Mají silové typy hráčů a hrají hodně důrazně. Pocítil to především náš kapitán Petr Janda, kterého se soupeř snažil zastavit jak mohl,“ vrací se k utkání trenér Čížové Zdeněk Staroba.

Tvrdá hra se domácím nevyplatila ve 31. minutě, kdy rozhodčí Ježek zapískal proti Aritmě za nedovolený zákrok v pokutovém území penaltu. Míč si postavil kanonýr Martin Jirouš a nemýlil se. „On je na penalty určený a pokud si na ni věří, jde kopat on,“ prozradil k volbě penaltového střelce kouč.
Stejnou výhodu dostali zhruba dvacet minut před koncem i fotbalisté Aritmy. jenomže Ondřej Rybka Jirouše naštěstí pro Čížovou nenapodobil a skóre se tedy neměnilo.

„Předtím nám v několika utkáních nevyšel penaltový rozstřel, tak teď se štěstí usmálo na nás,“ je rád trenér Staroba.

Domácí po neproměněné penaltě hru ve snaze o vyrovnání hru otevřeli a Čížová mohla svou výhru pojistit. Martin Jirouš a Ondřej Gregor však v obrovských šancích selhali. „To měly být góly. Jirouš zůstal volný na malém vápně, Gregor zase postupoval na brankáře sám, míč mu ale uskočil. To byla škoda,“ lituje neproměněných příležitostí trenér. Výsledek tak byl na vážkách až do konce utkání.

„Vítězství jsme nakonec uhájili, takže nás to až tolik nemuselo mrzet,“ ulevilo se po závěrečném hvizdu Zdeňku Starobovi.

Výhra jeho týmu prý byla zasloužená. Aritma si kromě penalty žádnou jinou šanci nevytvořila. Jednu ale přece. Přišla ještě v prvním poločase v době, kdy už Jihočeši vedli. „Domácí hráč utíkal ze strany sám na našeho brankáře. Byl sice tísněný naším obráncem, šance to ale byla velká. Jarda Novák nás však v bráně skvěle podržel,“ byl Staroba rád, že do kabin jeho tým odcházel bez obdržené branky.

Pohled do tabulky svádí k optimismu. Čížová byla až do nedělního dopoledne na samém výsluní. V nedělním dopoledním utkání s Dobříší však bodovala i Admira Praha a Čížovou vystřídala v čele.

I s druhým místem je nicméně Zdeněk Staroba spokojený. „Devatenáct bodů je perfektních. Měli jsme těžké rozlosování. Máme odehraných osm kol a z toho pětkrát jsme hráli venku. Tři z těch venkovních zápasů jsme vyhráli,“ je potěšen při pohledu na tabulku trenér Čížové.

Kouč však zůstává oběma nohama na zemi. Přestože se do sestavy vrátili Krasnyanyk a Kasík, kouč stále musí řešit problémy se složením obrany.
Na marodce je stále Chytrý a zdravotní problémy má také Martin Rozhoň. Do Austrálie odchází stoper Tomáš Pospíšil, s čímž Staroba počítal již před startem sezony. „Obranu musím lepit ze záložníků. Je dobré, že vyhráváme, to se ale může změnit,“ je realistou trenér.

Stále se však může spolehnout na zkušené hráče, jako jsou Jirouš, Polodna nebo Fenyk, kteří podávají stabilní výkony.

Příští sobotu hostí Čížová doma mužstvo Klatov.