Po prohře 2:4 s Mariánskými Lázněmi v Branicích už se musí něco stát, řeklo si vedení fotbalového klubu v Milevsku. Ve středu večer proto zasedalo. Jaké možnosti úniku z krize se nabízejí?

Moc jich není. Finance rozhodují. Milevští se už delší dobu snaží sázet na vlastní hráčské zdroje. Stejná situace je i na trenérském postu.

„Asi by nějaká změna byla žádoucí v situaci, v jaké se Milevsko nachází. Musíme to s chladnou hlavou zvážit, jaké kroky podnikneme. Jestli je na pořadu dne výměna trenéra, to nemohu říct. Nemáme náhradu, a komu by se chtělo jít k týmu, který je v dezolátním stavu," říká Milan Pecka, člen výkonného výboru FC ZVVZ.

Na současném stavu kádru má podle Pecky svůj podíl i trenér Hadáček. „Za kádr odpovídá trenér. Před sezonou mu byly nabízeny nějaké posily, které ale trenéři nechtěli. Do téhle situace se Hadáček s Kosobudem dostali trochu sami. Samozřejmě, že i výbor teď musí pomoc. Jak, to teď zvažujeme."

Žádné velké změny ale v divizním Milevsku čekat nemůžeme. „Nic převratného na obzoru není. Jednáme. Chceme všechno udělat citlivě. Milevsko je specifické mužstvo, takového rodinného typu. Nechceme tyhle vazby narušit a udělat víc škody než užitku. Nebo lépe řečeno, nechceme napáchat ještě větší škody, než tam jsou teď. Vnitřní vazby jsou hodně citlivé," vysvětluje Milan Pecka.

Výkonný výbor oddílu pár možností má. „Budeme se snažit, aby se to obrátilo k lepšímu. Jestli třeba jen doplníme někoho do vedení týmu, nebo jestli se změní úplně, doplníme hráče odjinud. Teď nevím. Zvažujeme to, už jsme o tom diskutovali hned po nedělním utkání. Není to jednoduchá situace," ví Pecka.

Kádr při absenci některých klíčových hráčů, nebo i hráčů širšího kádru museli trenéři doplňovat z juniorky nebo béčka. A přestupní termín končí začátkem října. „Určitě něco na stole máme. Snažili jsme se i kontaktovat vytypované hráče, jestli by měli zájem jít Milevsku pomoct. Ale samozřejmě to bude otázka dalších jednání a druhá věc je, jestli kádr vůbec budeme schopni dobře doplnit. Ve středu večer se kvůli tomu sejdeme, myslím, že ve čtvrtek budeme mít konkrétnější informace," uzavírá člen výkonného výboru FC ZVVZ Milevsko Milan Pecka.

Tým čeká o víkendu těžké utkání v Rokycanech.