Poté Michal Held usedl na střídačku a přihlížel soupeřově tlaku, kterému domácí hráči úspěšně odolávali. Po závěrečném hvizdu rozhodčí Zadinové se pak radoval s ostatními hráči z výhry 1:0 a zisku cenných tří bodů.

Poté Michal Held odpovídal na otázky Píseckého deníku.

S jakým cílem jste šli do tohoto zápasu po minulé porážce 0:4 v Chomutově?

V Chomutově se nám vůbec nedařilo, tam byl náš výkon hodně špatný. Proto jsme si řekli, že se v domácím zápase proti Karlovým Varům musí všechno zlepšit, hlavně v bojovnosti a nasazení. A dokázali jsme, že když to nejde po fotbalové stránce, tak právě bojovností se dají body získat.

Vyhráli jste, ale soupeř měl v zápase úseky, kdy vás přehrával rychlostí a kombinací…

Já si nemyslím, že by nás soupeř přehrával, ale zřejmě na nás dolehla vysoká prohra v Chomutově, která přišla po úspěšné předchozí sérii, ve které jsme vždy bodovali. Proto byl náš výkon zpočátku hodně rozpačitý. Nějak to na nás dolehlo, ale jsme rádi, že se nám podařilo utkání takto zvládnout a že jsme vyhráli.

Zatímco v minulém zápase Písek inkasoval čtyři góly, tentokrát  udržel čisté konto. S tím jste asi spokojeni, ne?

To je další věc. Každý zápas hrajeme prakticky v jiné sestavě, takže ani pro třetiligové mužstvo jako je Písek, to není jednoduchá záležitost. Pravdou je, že soupeř měl několik šancí, které jsme se štěstím přežili.

A to, že jsme udrželi čisté konto, svědčí o tom, že jsme dobře hráli v obraně. A v bráně nás podržel Vladan Vršecký.

Navíc jste nastoupili bez opory zadních řad Romana Pivoňky, což asi také nebylo jednoduché…

To určitě. Hlavně nám chyběla Romanova jistota ve hře hlavou. Ale uhráli jsme nulu, takže jsme zápas dobře zvládli i bez něho.

Co pro vás tato výhra nyní znamená?

Znamená to, že zase chvilku žijeme v boji o záchranu v soutěži.

Ve středu sehrajete na domácím hřišti jihočeské derby se Strakonicemi. Jaké to bude utkání?

Přijede kvalitní tým, ve kterém působí celá řada hráčů z českobudějovického Dynama. Podle dosavadních výsledků je ale vidět, že jsou na tom Strakonice na jaře, alespoň co se bodového zisku týká, nejhůře ze všech týmů. Prostě se jim nedaří.

V domácím prostředí musíme potvrdit tři body získané s Karlovými Vary. Pokud to tak nebude, byla nám tato výhra na nic.