Při dlouhodobém sledování střelecké aktivity stojí určitě za to se zastavit u Matěje Štochla. Vyhlášený střelec Mirovic se tentokrát trefil dvakrát v utkání I.A třídy do sítě Netolic. Řeklo by se, že je to takový tradiční střelecký zápis. Pro tým Mirovic to však znamená daleko více.

Střelec s ligovými zkušenostmi totiž na začátku sezony svému týmu pro zranění chyběl. Ve dvou zápasech nenastoupil vůbec, v dalších dvou vždy na půl hodinky a teprve až v pátém a šestém kole pomohl svému týmu od začátku utkání. A to se hned projevilo na gólech, Matěj Štochl se hned prokousává střeleckou tabulkou A skupiny I.A třídy. Po dvou celých zápasech a několik dalších posbíraných minutách má na kontě čtyři góly.

Vlachovobřezský kanonýr Jan Hubáček (v modrém).
Na prvním místě je vždy úspěch týmu, říká kanonýr Jan Hubáček

A v Mirovicích velice dobře vědí, jak je důležité, že může jejich klenot hrát naplno. Nyní čeká klub utkání podzimu. V neděli jedou Mirovičtí do Strunkovic. Domácí Blaník ještě neztratil ani bod, Mirovice dva za remízu ve Čkyni. A to znamená, že si nemůže celek z Písecka dovolit nechat u Blanice všechny body. A zkušenosti Matěje Štochla se mohou v utkání velice hodit. „Abych pravdu řekl, statistiky si nehlídám. V první lize mám odehráno přibližně do stovky zápasů, ve druhé lize to nějaká stovka také byla,“ vrátil se ke svým angažmá v barvách Příbrami, Bohemians Praha, Viktorie Žižkov a Vlašimi současný mirovický střelec před necelým rokem v rozhovoru pro Deník.

Bělčický kanonýr Jakub Houda (v oranžovém)
Rekord, Jakub Houda nastřílel prachatickému béčku za poločas pět branek

A čeho se mají ve Strunkovicích nejvíce obávat? „Nejraději střílím pravou nohou, protože levá je na opírání a hlava na poslouchání. A při té brance hlavou jsem se modlil, aby to šlo směrem někam na bránu,“ dodal s úsměvem mirovický kanonýr před rokem po utkání ve Čkyni. A na stejném hřišti dával gól i v předminulém kole.

Zdroj: Deník