K prestižnímu derby obou nejlepších fotbalových klubů jižních Čech totiž dojde v neděli 27. července na Střeleckém ostrově hned na úvod nového ročníku II. ligy!

Jiří Smrž, šéf FC MAS Táborsko, z losu evidentně příliš nadšen nebyl. „Já osobně jsem si přál derby v pozdějším termínu," připustil. „Vymlouvat se na los v žádném případě nechceme, program na rozjezd je však opravdu náročný," připomněl, že po derby v Č. Budějovicích čeká na Táborsko domácí zápas s Varnsdorfem a poté jede do Hradce Králové.

V Dynamu berou los pragmaticky. „Hrát musíme s každým, na druhou stranu ale na vstupu do soutěže záleží. Derby hned na úvod by pro lidi i pro nás mohlo být hodně zajímavé," řekl Deníku sportovní manažer Martin Vozábal.

„My, co si pamatujeme derby s Duklou Tábor, se na zápas s Táborskem určitě těšíme. Bývaly to atraktivní zápasy, které se těšily velkému zájmu diváků. My budeme hrát doma a povinnost nám velí vyhrát," dodal prezident Dynama Radomil Procházka.

Kdy a s kým jihočeské kluby hrají

1. kolo (neděle 27. července): Dynamo Č. Budějovice – FC MAS Táborsko

2. kolo (3. srpna): Dynamo ČB – Viktoria Žižkov, Táborsko – Varnsdorf

3. kolo (10.srpna): Varnsdorf – Dynamo ČB, Hradec Králové – Táborsko

4. kolo (17. srpna): Dynamo ČB – Sokolov, Táborsko – Baník Most

5. kolo (24. srpna): Hradec Králové – Dynamo ČB, Frýdek – Táborsko

6. kolo (31. srpna): Dynamo ČB – Ústí nad Labem, Táborsko – Sokolov

7. kolo (7. září): Vltavín Praha – Dynamo ČB, Vlašim – Táborsko

8. kolo (14. září): Dynamo ČB – Bohemians Praha, Táborsko – Pardubice

9. kolo (21. září): Most – Dynamo ČB, Bohemians Praha – Táborsko

10. kolo (28. září): Dynamo ČB – Frýdek, Táborsko – Ústí nad Labem

11. kolo (12. října): Pardubice – Dynamo ČB, Zlín – Táborsko

12. kolo (19. října): Dynamo ČB – Zlín, Táborsko – Vltavín Praha

13. kolo (26. října): Karviná – Dynamo ČB, Třinec – Táborsko

14. kolo (2. listopadu): Dynamo ČB – Vlašim, Táborsko – Karviná

15. kolo (9. listopadu): Třinec – Dynamo ČB, Táborsko – Viktoria Žižkov

16. kolo (16. listopadu): Žižkov – Dynamo ČB, Varnsdorf – Táborsko


Hoftycha mrzely zahozené šance

Fotbalisté Dynama se v prvním utkání v rámci letní přípravy rozešli ve středu na Složišti se Žilinou smírně 1:1. Táborsko prohrálo v Liberci.

DYNAMO ČB – ŽILINA 1:1 (0:0) – Jak už dopředu nový trenér Pavel Hoftych slíbil, v dresu Dynama se v duelu s ambiciózním týmem I. slovenské ligy vystřídaly dvě kompletní jedenáctky, přičemž jen brankář Daněk byl na hřišti víc než jednu půli. Na poslední chvíli byl zápas přesunut z Rakouska, kde je Žilina na soustředění, do Č. Budějovic na Složiště, a v domácím prostředí Jihočeši hráli s velikou chutí a hodně aktivně, vypracovali si celou řadu slibných příležitostí, ty však zahazovali jako na běžícím pásu. „Pokud bych měl svým svěřencům něco vytknout, pak proměňování gólových šancí. Těch jsme totiž měli požehnaně," poznamenal trenér Hoftych.

Branky: 85. Káčer – 84. Hovorka. Bez karet. Diváci: 100. Rozhodčí: Jech – L. Eibl, Peterka. Dynamo: Daněk – Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík – Ježdík, Dobal, Rakovan, Kadula – Němec, Kalod, 2. poločas: Daněk (64. Rojík) – A. Dvořák, Novák, Halama, Funda – Molina, Nacho Martinez, Rýdel, Hovorka – Chmelo, Linhart. Žilina: Le Giang – Kadlec, Králik, Leitner, Slaninka – Žilák, Bello, Mravec (77. Mihalík), Káčer – Dedič (57. Zuziak), Guba.

LIBEREC – TÁBORSKO 2:1 (1:0) – Na hřišti účastníka Evropské ligy hosté s favoritem drželi krok a ani dvougólové vedení Liberce je do kolen nesrazilo. První gól dal ve 25. min. po Frýdkově akci Hadaščok, druhý připojil na začátku druhé půle Kelič. Vzápětí si ale Presl zpracoval míč na prsou, utekl a prostřelil Koláře na 2:1. „Z naší strany dobrý zápas," ocenil výkonný ředitel Táborska Tomáš Samec.

Branky: 25. Hadaščok, 50. Kelič – 52. Presl. Diváci: 150. Liberec: Kolář – Coufal, Kováč, Pokorný, Fleišman – Pavelka, Rybalka, Hušek, Frýdek – Hadaščok, Szabo, 2. poločas: Kolář – Kušnír, Kelič, Kováč, Janec – Šural, Obročník, Sackey, Rybalka, Frimmel – Rabušic.