Byť fotbalisté Dynama do zimní přípravy šli již 3. ledna a soustředění tudíž není zaměřeno jen na fyzičku, ani hrubá práce na vedlejší koleji není. „Stále tu kondiční složku ještě máme a celý týden bude pro hráče hodně náročný, vesměs je to ale všechno už simulované na hřiště," vysvětlil trenér David Horejš. „Ta náročnost tkví v tom, že trénujeme dvoufázově a třetí fází je stabilizace a navíc i plavání."

Podmínky v Třeboni trenér Dynama označuje za ideální. „Všude máme kousek, z hotelu na hřiště, do haly i do lázní Aurora na regeneraci. Jiskra Třeboň nám uvolnila šatnu a také personál hotelu Svět, kde bydlíme, nám vychází všemožně vstříc," má Horejš pro pobyt v Třeboni jen slova chvály. „K dispozici máme hřiště s kvalitní umělou trávou. Prostě nemáme si nač stěžovat."

Cílem soustředění vedle pilování kondice je i další utužení už tak dobré party, která se v Dynamu na podzim vytvořila. „Máme čas si s klukama i popovídat a na videu si ukázat i nějaké věci, kde nás ještě tlačí bota."

V den, kdy jsme do Třeboně za fotbalisty Dynama na reportáž dorazili, byl na programu kondiční trénink na hřišti. „Po úvodní průpravě byla hra na šest krát šest minut, zaměřená jak na útočnou, tak i obrannou fázi, kdy jsme od hráčů chtěli určité věci, které bychom od nich chtěli i v zápasech. To jsme jim dopředu objasnili a co se týče nasazení i kvality byla naprostá spokojenost," chválil své svěřence Horejš.

Odpoledne se tým rozdělil na dvě části. „Ta první měla v hale s kondičním trenérem stabilizaci a druhá na hřišti nácvik kombinace a zakončení, pak se obě party promění," uvedl Horejš. „Od půl šesté večer je regenerace a plavání a úplně na závěr ještě po večeři si na videu rozebereme utkání v Jihlavě, ale i některé věci z tréninkové fáze uplynulého dne na soustředění," informoval nás hlavní trenér Dynama.

Do Třeboně se přesunuli všichni hráči současného kádru. „Tudíž osmnáct hráčů plus tři gólmani. V pondělí ale odjel Lukáš Matějka, za něhož jsme z juniorky povolali Lukáše Bálka," sdělil Horejš a upřesnil, že Matějku trápila patní kost a po vyšetření mu klubový lékař MUDr. Martin Scheichl doporučil třídenní klid. „Nic vážného by to ale nemělo být," informoval trenér Dynama, zda však bude Matějka k dispozici na Složišti na sobotní přípravu se Žižkovem, se prý teprve uvidí.

„Dohodli jsme s Viktorkou dvojzápas, takže to bude vlastně i vrchol soustředění a my chceme, aby každý odehrál celých devadesát minut. Kádr tudíž rozdělíme na dvě půlky a doplníme o hráče juniorky," uvedl kouč Dynama s tím, že by nemělo ale jít o dělení na áčko a béčko a že spíše budou ve hře určité taktické záměry.

V pátek fotbalisté Dynama ranním tréninkem soustředění zakončí a po obědě se vydají na cestu domů.


Kustod si zajezdí


Spolu s trenéry a masérem má na soustředění v Třeboni důležitou roli v péči o fotbalisty také kustod, jímž v Dynamu je Radomil Procházka mladší.

Žádná dovolená to pro něj v Třeboni není, už jen proto, že si docela hodně zajezdí: „Nemáme tu možnost prát, takže vždy odpoledne jezdím do Budějovic a ráno mi to vyprané vozí Standa Marek," líčí denní pendlování na ose Třeboň – Č. Budějovice.

„Na Střeláku mám po ruce celý sklad, tady samozřejmě ne. V tom je to náročnější," krčí rameny a dodává, že v zimě je vše pro něj víc náročné. „V létě je tričko, trenky a dost, teď navíc i rukavice a čepice. Prostě je toho moc…"

V sezoně zase kustod Dynama stíhá ještě i sám hrát fotbal, střílí góly v I. B třídě za Novou Ves…