Při pohledu na tabulku, dosavadní výsledky a sestavy obou týmů je jasné, že domácí půjdou do utkání v roli velkého favorita a bude se od nich očekávat vítězství za plný počet bodů.

Sportovní klub Nymburk, který byl založen již v roce 1900 a ve 40. letech si zahrál také nejvyšší soutěž, postoupil v sezóně 2016/2017 z Divize B do České fotbalové ligy, kde se však zatím spíše trápí.

Nymburku trvalo dlouhých 624 minut, než vstřelil první gól ve třetí nejvyšší soutěži. V celkově sedmém utkání ročníku 2017/2018 se o něj v 84. minutě domácího vystoupení proti Dobrovici postaral Michal Daněk. Jeho trefa ale jen kosmeticky upravila nepříznivý konečný výsledek na 1:3. V tu dobu již však měl Polaban na kontě premiérový bod za bezbrankovou remízu s Vltavínem ve 2. kole.

Sobotní soupeř žlutomodrých si na úroveň ČFL teprve zvyká, ale okusil už také vítězné pocity, když dokázal na svém hřišti porazit Jirny a o minulém víkendu udolal po penaltovém rozstřelu Čížovou.

Středočeši se v odehraných dvanácti ligových zápasech trefili pouze šestkrát a na svém kontě mají stejný počet bodů. I přes nepříznivé statistiky budou Nymburští nepříjemným protivníkem a domácí hráči budou potřebovat povzbudit. Utkání FC Písek – SK Polaban Nymburk začíná v sobotu 21. října v 10.15 hodin.