Kolektiv píseckého béčka sice nebyl široký, ale podle kouče držel při sobě. Jaroslav Kostka nezaznamenal sebemenší problém, který by musel řešit. „Kluci táhli za jeden provaz," vystihuje.

Kapitán osobností

Vytvoření dobré atmosféry přikládá zdravému jádru 
v čele s Davidem Pichlíkem. „Takový hráč se vidí málokdy. Spolehlivý, poctivý kluk, který nic nevynechal a když bylo potřeba, tak vždy pomohl a se vším vyhověl," posílá Jaroslav Kostka poklonu kapitánovi mužstva.

Mezi další lídry podle něj patřili Miroslav Zach, Martin Škulina či Petr Listopad. „Než musel na operaci, na začátku jara nám hodně pomohl 
i brankář Radek Charvát," říká Jaroslav Kostka. „Byť parta byla malá, tak právě ona mě držela v chuti pokračovat," poodkrývá zkušený kouč. Výborný kolektiv ho ale nakonec stejně neudržel.

Jaroslav Kostka se po pečlivém a dlouhém zvážení rozhodl u týmu skončit. Kromě malé docházky hráčů na tréninky měl důvodů více. „Celkově cítím, že si potřebuji odpočinout. Už bych tomu nedával všechno, taková ta vnitřní jiskra mi chybí a to je prostě špatně," vykládá.

Mohli skončit i lépe

Odcházející kouč se tak loučí pátým místem. Před začátkem sezony si takové umístění ostatně dával za cíl. „Měli jsme ale nakonec i na víc," poukazuje. Vyšší pořadí ale rezervě Písku odepřely venkovní nezdary. Jaroslav Kostka lituje ztrát v Soběslavi či v Kaplici. „V jednom z posledním zápasů jsme prohráli také v Dražicích, kde jsme byli lepší, ale neproměnili žádné vypracované šance," připomíná porážku 0:2.

Důvody kolísavé formy na hřištích soupeřů vidí v často měněné sestavě. Kromě zraněných hráčů venku za béčko oproti domácím zápasům logicky tolik nehráli ani hráči 
z prvního mužstva.

Hlavín překvapil

Velkou radost kouči udělal Lukáš Hlavín. Mladý záložník ho svými výkony překvapil. „Ze začátku roku spíše střídal, do hry se dostal postupně 
a konec sezony už odehrál slušně," říká Jaroslav Kostka na adresu loňského dorostence. „Z mladých Lukáš Hlavín udělal největší skok. 
A hlavně byl i poctivý v přístupu k fotbalu," dodává.

Dalším hráčem, který si podle něj zaslouží vypíchnout, je Pavel Novotný. „Moc toho neodehrál. Ale spolu s Davidem Pichlíkem snad byl na každém tréninku," poukazuje Jaroslav Kostka.

Celkové vítězství Jindřichova Hradce jej nepřekvapilo. Že se v horní části tabulky budou pohybovat Osek s Třeboní, také čekal. Více však čekal od Dražic a Hluboké.

I přes konec u kormidla rezervy Písku na fotbal rozhodně nezanevře. Bez něho by nemohl být. Pracuje v hotelu OtavArena, který je součástí fotbalového areálu. Na zelený pažit tak kouká dennodenně. „Jak bych na hřiště neviděl, chybělo by mi to, rád sleduji všechny zápasy," usmívá se Jaroslav Kostka.

Výsledky a výkony nejen Písku B tak bude v příští sezoně bedlivě sledovat. Už ale 
s odstupem. Už nebude přímým aktérem zápasů.