Dal jste dva góly ze čtyř, které Dynamo na jaře nastřílelo, jenže jak v Hradci, tak teď s Příbramí jste vždy padli 1:2. Takže oba góly tak trochu s příchutí pelyňku?
Radost z gólu je pořád, ale souhlasím s tím, že není tak veliká, jako kdyby ty góly přispěly k vítězství. Což mě mrzí, a to tím spíš, že pořád jsem toho názoru, že jsme měli s Příbramí vyhrát, že jsme na to ty příležitosti měli, jenže jsme to bohužel nedotáhli do finále. Já sám měl dvě velké šance a gól mohli dát i další kluci. Já si myslím, že jsme podali dobrý výkon, taky ta naše aktivita i nasazení bylo jak má být. O to víc nás výsledek mrzí, ale věřím, že tímto výkonem i přístupem se odpíchneme a že tu neuvěřitelnou sérii prolomíme.


Myšlenky na postup už jsou zřejmě pryč, mohla by z vás tudíž ta tíha zodpovědnosti spadnout?
Postup se nám vzdálil, to je jasné. Stále je ale o co hrát. Musíme hrát tak, aby to bavilo lidi, aby to bavilo nás. Aby náš herní projev stál za to.

Proti Příbrami jste zahráli daleko lépe než minule doma s Olympií. Byla silná Příbram pro vás motivací?
Šli jsme do zápasu s cílem vyhrát a myslím, že jsme byli lepším týmem a hlavně ve druhé půli byl náš tlak veliký. Většinu z těch pětačtyřiceti minut jsme dominovali. Určitě pomohlo i to, že přišli i lidi a že díky tomu ta atmosféra byla nesrovnatelně lepší než minulý zápas. Lidi byli skvělí a tím víc nás mrzí, že jsme je nepotěšili lepším výsledkem.

Zmínil jste své dvě velké šance, přičemž hlavně ta druhá po zpětné nahrávce od Romana Wermkeho byla stoprocentní. Proč to nebyl gól?
Já chtěl hlavně trefit bránu a trošku to utáhnout, což se i povedlo. Škoda ale, že gólman byl zrovna tam, kam jsem to trefil a stačil to vykopnut. Jsem přesvědčen, že jít to o deset centimetrů vedle něj, byl by to gól.

A ta druhá šance?
Petr Javorek přehodil beka a já chtěl střílet rovnou z první, měl jsem si to ale raději nejdřív zpracovat. Bohužel jsem to uspěchal.

Co k tomu gólu? Pro vás zbyla až ta tečka, celá ta akce ale byla hodně povedená.
Elvis Mashike si dobře zaběhl za obranu, já si zavolal a doufal jsem, že mi to dá přesně do té mezery. Což taky udělal a nádherně mi to připravil do prázdné brány. Já už to měl jednoduché. Elvise musím pochválit, dle mě odehrál výborný zápas.

Dobrý zápas jste odehrál i vy osobně.
Byl jsem tak nějak ztuhlý, ale snažil jsem se a odběhal to. Myslím si ale, že mohu odehrát ještě lepší zápasy.

Marně na jaře čekáte na vítězství, nikdy vás nezamrzelo, že jste do Budějovic šel?
Je fakt, že takovou sérii jsem ještě nikdy nezažil, ale nemyslím si, že by ten krok, co jsem v zimě udělal, byl špatný. Mrzí mě, že prohráváme, ale nemrzí mě, že jsem sem šel. Věřím ale, že naším výkonem s Příbramí jsme naznačili, že je od čeho se odrazit.

Hlavně druhou půli jste měli jasně víc ze hry, gól jste ale nedali a naopak sami jste inkasovali. Jak vám v té poslední minutě, kdy dala Příbram na 1:2, bylo?
Ty pocity byly hrozné… Já celou druhou půli věřil, že ten jeden gól dáme a že zápas rozhodneme. Měli jsme velký tlak, spoustu zajímavých centrů a přihrávek skrz beky. Jenže gól jsme nedali, a když v poslední minutě gól dala Příbram, už nás to zlomilo. Rozhodčí sice ještě tři minuty nastavil, k ničemu už jsme se nedostali.

Přitom se zdálo, že zatímco vy jste se hnali za vítězstvím, Příbram by brala i bod.
My na remízu rozhodně nehráli, ale z kluků z Příbrami bylo cítit, že jim by bod stačil. Osobně jsem je slyšel, jak říkali, super remíza, držíme to. Oni hráli na bod, nakonec jim spadly do klína všechny tři.

Po takové porážce jste asi hodně dole, dokážete se jako tým do soboty, kdy hrajete ve Frýdku-Místku, zvednout?
Věřím, že se ano. Jde nám o hodně, tu neuvěřitelnou sérii prostě už musíme zlomit. Hrajeme za Dynamo, za tým i každý za sebe. Určitě do toho v sobotu dáme ve Frýdku maximum.