Snaha o změnu a vylepšení pozice Benešova byla v průběhu zimní přípravy patrná - kádr Středočechů nedoplnilo avizovaných šest posil, ale dokonce sedm. Do utkání s FC Písek totiž zasáhl také kamerunský útočník Jean Claude Essomba.

Na nové umělce se hrál vyrovnaný duel, jehož průběh však na svou stranu rychle naklonili domácí hráči. V 10. minutě nejprve za pomoci teče šťastně skórovala jedna ze zimních akvizic Vojtěch Engelmann a podle zápisu o dvě minuty později (ve skutečnosti o něco déle) si na centr z pravé strany, když na hřišti chyběl ošetřovaný Václav Milec, naběhl Michal Rataj a zvýšil na 2:0.

Hosté se po druhé brance osmělili a začali být směrem dopředu nebezpeční. Brankáře Tetoura prověřili krátce po sobě Filip Řezáč s Tomášem Froňkem a Aleš Kočí ve velké šanci trefil z úhlu dokonce zadní tyč, jenže konto Benešova zůstávalo čisté. Naopak svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna znovu inkasovali. Těsně před odchodem do šaten byl proti nim nařízen přímý volný kop za malou domů, který z jedenácti metrů proměnil Jan Zákostelský.

Po změně stran se na plochu dostali Dušan Pinc s Martinem Voráčkem, kteří měli podpořit útočné snahy Jihočechů. Oba si vypracovali pozice, z nichž mohli zakončovat, ale jejich pokusy gólový efekt neměly. Štěstí neměl ani Václav Milec, kterého v době před 70. minutou reflexivně vychytal David Tetour.

Písečtí se dočkali až v 81. minutě. Po akci Václava Milce a Filipa Řezáče se ke střele dostal Dušan Pinc. Jeho pokus byl sice zablokován, ale vytáhlý hrot hlavou dokázal míč do sítě dorazit, zaznamenat premiérovou třetiligovou trefu a vykřesat tak jiskřičku naděje na závěrečné drama.

To se však nekonalo. Domácí bránili dvoubrankový náskok, který v nastaveném čase ještě navýšili, když z pokutového kopu uzavřel účet utkání Denis Laňka. Písečtí se tak vracejí bez bodu, ale další budou chtít získat již v sobotu 24. března v domácím střetnutí proti Vyšehradu.

SK Benešov - FC Písek 4:1 (3:0)

Branky: 10. Engelmann, 12. Rataj, 45. Zákostelský, 91. Laňka (pen.) - 81. Pinc.

ŽK: 3:1 (Essomba, Čapek, Laňka - Froněk).

Rozhodčí: R. Hájek - D. Drábek, O. Čechlovský. Delegát: P. Peteřík.

Diváků: 80.

Sestava SK Benešov: Tetour - Brejcha (89. Kozel), Zákostelský, Čapek, Ježdík, Laňka, Rys, Engelmann (90. Vrňák), Neuberg, Rataj (75. Haitl), Essomba.

Sestava FC Písek: Hajdušek - Hrachovec, Rendla, Holý, Hanzlík - M. Held (46. Voráček), Kočí (46. Pinc), J. Held, Froněk, Milec - Řezáč.

Komentář trenéra FC Písek Rostislava Grossmanna: „Zaspali jsme začátek utkání. Dostali jsme rychlé góly, byť nešťastné, a brzy prohrávali 0:2, což je špatně. Hra nebyla mizerná, ale v situacích, kde se rozhoduje, jsme volili špatná řešení - dělali jsme chyby. Do druhé půle jsme prostřídali a začali hrát na dva útočníky. Kdybychom dokázali vstřelit kontaktní branku, mohl být závěr ještě zajímavější. My jsme měli šance, ale domácí zápas vybojovali, protože byli efektivnější v koncovce.“