Fotbalisté FC MAS Táborsko v posledním utkání A-skupiny Tipsport ligy na Vyšehradě podlehli Hradci Králové 0:2 a skončili třetí.

„I ve třetím zápase v základní skupině jsme měli soupeře z první ligy, který samozřejmě měl i patřičnou kvalitu a navíc hrál oba poločasy v nejsilnější sestavě," vyzdvihl trenér Roman Nádvorník, jenž na rozdíl od Hradce, který v půli střídal minimálně, rozložil zátěž do dvou jedenáctek. „Trošičku jsem zklamán z první půle, kdy jsme odehráli zcela vyrovnanou partii, jenže čtyři stoprocentní možnosti jsme nevyužili," chabá produktivita staronového kouče Táborska mrzela. „Na koncovku se tudíž budeme muset zaměřit," ujistil.

Svůj debut v týmu si odbyl slávista Daniel Souček. „Hrál jednu půli a bylo to spíše takové jeho seznámení s mužstvem. Byť nezklamal, přesto si myslím, že jeho výkony postupně ještě půjdou nahoru," usoudil kouč.

Utkání s Táborskem hodnotili pozitivně i hráči soupeře. „Do zápasu jsme šli prakticky z plného zatížení, navíc jsme v půli letos prvně nestřídali a většina z nás hrála celých devadesát minut. V tomto ohledu šlo tudíž o náročný duel, a protože nás Táborsko vždy umělo potrápit, jsem za všechny rád, že jsme se s tímto celkem dobře vyrovnali a po zásluze vyhráli. Vzadu jsme udrželi nulu a dvakrát jsme se gólově prosadili, můžeme být spokojeni," liboval si obránce Marek Plašil.

V sobotu hrají v Tipsport lize fotbalisté Táborska play off o pořadí s Libercem (12).

Fotbalisté českobudějovického Dynama na Složišti v sobotní přípravě s třetiligovým Vltavínem trenéra Davida Horejše potěšili výsledkem (3:0) i výkonem. „Jsme spokojeni, odehráli jsme dobrý zápas a hodně se mi líbil přístup všech hráčů, protože jsme odehráli celý zápas v pohybu," ocenil českobudějovický kouč nasazení svých svěřenců. „Velice dobrý z naší strany byl první poločas, ve kterém jsme si vedle dvou gólů dokázali vypracovat ještě celou řadu výhodných brankových příležitostí," měl jistě na mysli jak dvě slibné šance, které měl v úvodu zápasu aktivní Kalod, tak i střelu Kaduly zblízka a utěšený Fundův volej, které likvidoval výborně chytající Pávek. „V naší hře sice byly i nějaké zbytečné ztráty a ne vždy všechno vyšlo, nicméně si myslím, že v této fázi je to normální. S výsledkem i výkonem jsme ale spokojeni, dle mě to určitě splnilo účel," zdůraznil Horejš.

První gól dal Čermák poté, co sebral míč protihráči ještě na jeho půlce, narazil si s Kalodem a obstřelil vybíhajícího Pávka. „Chtěli jsme hrát aktivně, napadat soupeře vysoko a hrát rychle nahoru, máme něco tak nacvičené a z toho padly i naše dva první góly," pochvaloval si trenér Horejš.

Ocenil i soupeře: „Vltavín se snažil hrát fotbal a díky tomu se utkání po všech stránkách vydařilo."

První půli Dynamo hrálo prakticky v sestavě z podzimní části soutěže, trenér Horejš ale chválil i výkony střídajících mladíků Matějky, Jáši, Hály, Wermkeho a Vaňka. Zvláštní uznání si vysloužil zkušený Kladrubský, jenž po půli zaskočil na pravém beku. „Jirka je univerzální fotbalista a to potvrdil, hrál výborně."

Už před víkendem se Dynamo rozloučilo s Banovičem, jenž přišel z Myjavy na testy. „Nebyl lepší než naši mladíci," vysvětlil Horejš.