Ty si totiž poprvé v historii vybojovaly titul mistryň jižních Čech!

„O titul jsme se prali až do posledního kola, o to víc však tak vydřený triumf těší," zdůrazňuje trenér Jiří Hrabánek, dle něhož prakticky se o titulu rozhodlo v předposledním kole, kdy jeho svěřenkyně vyhrály v J. Hradci, který byl jejich největším konkurentem. „Sice jsme vyhráli se štěstím, ale vyhráli a holky to oslavily už tam. My byli s Jindřichovým Hradcem už od začátku s odstupem na čele a bylo jasné, že mezi námi se rozhodne."

S cílem pokusit se hrát o titul fotbalistky Mokrého do sezony šly. „Před začátkem soutěže se nám podařilo tým posílit o dvě tři kvalitní hráčky, a tak jsme s tím, že bychom se měli pohybovat v popředí tabulky, počítali," říká kouč jihočeských mistryň otevřeně.

Ženy v kopačkách z Mokrého a okolí poprvé o mistrovské body v krajském přeboru hrály před třemi roky. A žádná sláva to samozřejmě nebyla. „První rok skončily holky předposlední, anebo dokonce poslední, druhý rok už se posunuly hodně výš a letos přebor vyhrály," bilancuje trenér Jiří Hrabánek.

Nicméně vyzdvihovat jmenovitě své jednotlivé svěřenkyně nechce. „O zisk titulu se zasloužilo celé mužstvo, byl to kolektivní úspěch," říká.

A cíl do příští sezony?

„Byť se říká, že obhajoba je většinou hodně těžká, o titul bychom chtěli hrát i v nové sezoně," tvrdí Jiří Hrabánek.