Páteční herní premiéru obstarali z velké části hráči, kteří se po třetiligových trávnících v dresu Písku proháněli i v předchozí sezoně a s Katovicemi si před slušnou diváckou návštěvou došli pro vysokou výhru, přestože sami čtyřikrát inkasovali. Co se povedlo domácím, zvládl však také sám písecký Filip Řezáč, který se blýskl čtyřmi zásahy.

SK Otava Katovice - FC Písek 4:8 (0:2)
Branky FC Písek: Řezáč 4, Hrachovec, Musil, Debellis.

V sobotu se u Otavy fanouškům představily všechny nové posily, které má trenér Ondřej Prášil k dispozici. Skvělý dojem zanechal pod zamračeným nebem především Antonín Presl, jež zařídil dvě penalty, přihrál na gól Miroslavu Slepičkovi a sám třikrát rozvlnil jankovskou síť. Divizní soupeř stačil v úvodu držet krok, ale domácí poté nastartovali gólostroj, který navíc po změně stran podpořili velkým množstvím střídání a čerstvými silami.

FC Písek - SK Jankov 7:1 (3:1)
Branky FC Písek: Presl 3, Kočí, Slepička, Řezáč, Rendla.

Sestava FC Písek: Hajdušek (46. Rondzik) - Benetka, Rendla, Běloušek, Hrachovec (46. Grobár), Debellis, Froněk, Kočí, Milec, Presl, Slepička. Pohodině hry odešli: Kočí, Froněk, Slepička, Presl, Běloušek a Debellis a nahradili je: Řezáč, M. Held, Kinkor, Musil, Holub a Voráček.

Následující domácí utkání:
V úterý 18. července v 16 hodin: FC Písek – AC Sparta jun.