A stejně jako před týdnem i se Žižkovem chtějí svěřenci trenéra Pavla Hoftycha na svém hřišti získat všechny tři body!

Trenér sám ale před přílišným optimismem varuje. „Já se na zápas Žižkova s Třincem byl podívat a musím zdůraznit, že výsledek klame. Žižkov si nezasloužil prohrát, jeho hráči měli minimálně pět tutovek. Dle mého soudu to mělo být tak 4:1 pro Viktorku," vyzdvihl hru pátečního soupeře svého týmu kouč Dynama.

„Žižkov mě svým výkonem překvapil, působil kompaktně a ve své hře měl dobré varianty. Má v mužstvu velice dobré fotbalisty," podtrhl a namátkou jmenoval třeba útočníka Böhma. „To je hodně nepříjemný hráč," upozornil a ocenil i výkon Mareše, jenž v záloze dle jeho názoru hrál velice dobře. „Mají ale i další šikovné hráče," uvedl Hoftych a dodal, že jenom na lavičce byl exsparťan a ještě nedávno velký talent Follprecht.

O smolné prohře na klubovém webu hovořili i fotbalisté Žižkova. „Měli jsme plno šancí a měl jsem je i já. Jinak si myslím, že výkon, který jsme podali svědčí o tom, že máme na čem stavět." řekl Jiří Böhm a dodal: „Nyní je třeba zabojovat podobně i v Českých Budějovicích." Proti Dynamu si věří také Miroslav Podrazký: „Určitě to bude důležitý zápas a my chceme vyhrát a napravit tak porážku od Třince."

S optimismem do pátečního zápasu ale jdou i hráči Dynama, které i trenér Hoftych za výkon v derby přes řadu výhrad chválil. „Naše hra nebyla optimální a byly v ní i nedostatky, hlavní ale byly ty tři body. Ty jsou na úvod sezony vždycky hodně důležité," vyzdvihl kouč Dynama.

Fanoušky svým výkonem a zejména výstavním vítězným gólem zaujal slovenský mladík Rastislav Chmelo, jenž ale zápas nedohrál a po zápase si chladil nakoplý kotník ledem. „Je v pořádku, v úterý už trénoval," uvedl na dotaz Deníku jižní Čechy trenér Dynama a dodal, že jeho tým by měl proti Žižkovu jít s výjimkou Křížka v kompletním složení.

K velkým změnám v sestavě oproti derby s Táborskem tudíž zřejmě nedojde. „Vyloučit je však nemohu," krčil rameny budějovický kouč.

Ten opět spoléhá na pomoc fanoušků. „Já byl velkou návštěvou mile překvapen. Stejně tak mě těšilo, že byť jsme až tak špičkový fotbal nehráli, lidi nešetřili chválou."

Týmu věří: „Nemusí se nám to podařit, vždy je ale naší povinností usilovat o výhru."

Pravděpodobné sestavy

Dynamo: Daněk – Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík – Ježdík, Rýdel, Rakovan, Chmelo – Kalod, Linhart.

Žižkov: Boháč – Dressler, Ricka, Procházka, Folwarczny – Mareš – Bartl, Súkenník, Podrázký, Bartošák – Böhm.

Klesa: Jestli věřím ve tři body? Stoprocentně!

Po vítězném vstupu do sezony Michal Klesa věří, že Dynamu uspěje v pátek doma i proti Žižkovu.

Může vám výhra v derby pomoci i v zápase se Žižkovem?

Chtěli jsme začít soutěž vítězně, což se povedlo. Myslím, že jsme derby zvládli dobře a že se tím výsledkem odrazíme i k dalším úspěšným zápasům.

Vy jste asistoval při prvním gólu. Těší vás to?

My měli už do poločasu po centrovaných míčích nějaké šance či pološance a věřili jsme, že gól určitě dáme. Zůstali jsme trpěliví a ten gól opravdu přišel. Byla standardka na pravé straně, nikdo se k tomu moc nehrnul, bylo to kousek ode mne, tak jsem si to vzal a našel na zadní tyči Rasťu Chmela, který to nádherně uklidil.

Někde jste si posteskl, že penalty moc nekopete. Kdyby se teď kopala a nikdo by se na to zase nehrnul, vzal byste to na sebe?

Kdyby na ni nikdo nechtěl jít, což by se ale u nás, myslím si, asi nestalo, možná bych si to vzal. Nějaký věk i zkušenosti na to už mám… Třeba bych ji nedal, kdyby to ale na mně mělo zůstat, té odpovědnosti bych se nebál.

Co zápas se Žižkovem? Říká se, že vyhrát dva zápasy doma po sobě nebývá jednoduché…

Určitě to není jednoduché, ale třeba před dvěma roky jsme v lize, abychom vůbec měli nějakou šanci se zachránit, museli vyhrát tři domácí zápasy, byť ne po sobě, a taky se to povedlo. Musíme hrát zodpovědně jako tým, jako jsme hráli s Táborskem, dostávat se do šancí a proměňovat je nejen ze standardek. Pak budeme úspěšní.

Jak vidíte sílu Žižkova?

Ještě jsme na video nekoukali, ale nějaké kluky, co tam jsou už delší dobu, aspoň dle jména znám. Určitě to bude nepříjemný soupeř v tom, že ti kluci tam asi každý hraje za sebe, aby se třeba odtud dostali. Takže žádný zápas nevypustí a nebude to nic jednoduchého.

Myslíte, že vás čeká dobývání území soupeře?

Ve druhé lize doma budeme asi většinou území soupeře dobývat. Nikdo sem asi nepřijede hrát otevřený fotbal, protože nás všichni budou považovat za favorita a největšího aspiranta na postup. Věřím ale, že máme sílu to zlomit. Máme vpředu obrovské kluky, a tak si můžeme pomoci centrovanými balony. Ve vápně máme velkou šanci ty souboje vyhrávat.

Ve tři body tudíž věříte?

Stoprocentně!