Do zápasu s nováčkem soutěže jdou svěřenci trenéra Davida Horejše s jasným cílem získat doma další tři body.

Soupeře prý ale rozhodně nepodcení. „Takovou chybu určitě neuděláme, ve druhé lize si nelze nikoho dovolit podcenit. Nehledě na to, že Prostějov přijede povzbuzen vysokou výhrou 3:0 s Pardubicemi a sem jede s tím, že nemá co ztratit," upozornil David Horejš. „Navíc má i hráče, kteří prošli první ligou," jmenoval Karla Kroupu či Aleše Schustera.

Prostějov, jemuž bude chybět defenzivní záložník Skwarczek (4. ŽK), se na jih Čech těší. „V Budějovicích můžeme jen překvapit, měli bychom si tam přivézt určitou pohodu. Na první vítězství jsme čekali dlouho, ale konečně přišlo a snad se to projeví v tom, že Budějovice přinejmenším hodně potrápíme," uvedl na klubovém webu kapitán týmu Karel Kroupa, jenž před týdnem ale nedohrál. „Dobíhal jsem na zadní tyč a přitom ucítil lehké píchnutí ve svalu. Raději jsem sedm minut před koncem střídal."

Prostějovský sportovní manažer František Jura na klubovém webu varuje před přílišným optimismem: „Po Pardubicích musíme hlavně zůstat nohama na zemi. Sice se k nám přiklonilo potřebné štěstí, Budějovice však budou jasným favoritem. Ale budeme bojovat, nemáme tam co ztratit."

Dynamo bude pro žluté karty postrádat Čermáka, jenž patřil k oporám týmu. „Je to velká komplikace, byl jednou z klíčových postav naší sestavy. Musíme se s tím ale vypořádat," krčil rameny David Horejš a dodal, že nejistý je i start Nováka (výron v kotníku) a Benáta (sval). „Uvidíme až na předzápasovém trénniku, jak na tom budou, v každém případě však chceme udržet domácí vítěznou sérii a uděláme pro to maximum," ujistil David Horejš.

Táborsko v sobotu doma s Pardubicemi

Fotbalisté druholigového FC MAS Táborsko v dalším kole FNL se střetnou doma v sobotu na Soukeníku s Pardubicemi: začátek utkání v 15.30 hod.

Už na dopoledne vedení klubu zve fanoušky do svého areálu v Kvapilově ulici, kde byla zahájena přestavba stadionu pro II. ligu a kde zítra od 9 do 11 hod. je den otevřených dveří.

Šplíchal na kvalifikaci o ME 17

Do Lucemburska na první fázi kvalifikace mistrovství Evropy do 17 let odcestoval šestnáctiletý útočník Martin Šplíchal, jenž poslední zápasy hrál za devatenáctku Dynama v I. lize dorostu.

V pátek Česko hraje s Faerskými ostrovy (19), v neděli změří síly s domácím Lucemburskem (18.30) a na závěr ve středu 26. října se utká se Švýcarskem (19.00).

Dva první týmy postoupí do další fáze kvalifikace.

Do Prahy se česká sedmnáctka vrátí ve čtvrtek.