Trenér David Horejš se na rozdíl od středeční bezgólové přípravy s Lincem po zápase netajil svou spokojeností: „V zápase, který měl díky oběma mužstvům velice dobrou úroveň, jsme dali čtyři pěkné góly a s výjimkou deseti minut po vyrovnávacím gólu Viktorky jsme byli lepším týmem. Na takovém výkonu se dá stavět,“ vyzdvihl kouč Dynama.

Jeho svěřenci začali velice aktivně a už ve 2. minutě zkušeného Hrubeše v brance hostí prověřili Pešek a Wermke. Tři minuty nato už domácí vedli, když na Peškův trestný kop naskočil Jan Vondra a hlavou otevřel skóre. „Byl to můj první gól v Dynamu a Ivoš Táborský už mi hlásil, že mě to něco do kasy bude stát,“ usmíval se 21letý obránce, jenž v zimě přišel na hostování do Dynama ze Sparty. Hned po minutě svou další velkou šanci Vondra nedal, a tak po rychlém brejku udeřili hosté – v 15. min. po centru zprava Kuchta hlavou vyrovnal. Domácí na pár minut vypadli z konceptu, Kuchtu ale Křížek naštěstí vychytal a před půlí Kladrubský dal po Puchelově centru na 2:1.

Už v závěru prvního dějství domácí přebrali zpátky otěže hry do svých rukou a po změně stran svou herní převahu vyjádřilo dalšíma dvěma góly: v 53. min. po Puchelově rohu Sajčič zvýšil hlavou na 3:1 a dvě minuty před koncem si po Švantnerově centru Mashike mazácky zasekl míč kolem beka a pečetil na 4:1. Těsně předtím svou další velkou příležitost neproměnil velice aktivně hrající Jan Vondra.

Dynamo ČB - Viktoria Žižkov 4:1 (2:1) - Branky: 5. Vondra, 43. Kla- drubský, 53. Sajčič, 88. Mashike – 15. Kuchta. ŽK: 0:0. Diváci: 100. Dynamo ČB: Křížek – Řezáč (46. Pouček), Novák, Klad᠆rubský (58. Havel) Vondra – Javorek (46. Čavoš), Hašek (70. Švantner) – Wermke (20. Puchel), Batioja (58. Mashike), Pešek (58. Šplíchal) – Sajčič (70. Moravec). Žižkov: Hrubeš – Pardubský, Toml, Mareš, Trávníček – Dressler, Pavlata, Podrazký, Urbanec – Musa, Kuchta, 2. poločas: Hrubeš – Hašek, Pardubský, Mareš, Čmelík – Badocha, Trávníček, Čermák, Volek – Musa, Frimmel.

TÁBORSKO VYHRÁLO V ÚSTÍ
Fotbalisté Táborska v přípravě vyhráli nad druholigovým Ústím na jeho hřišti 2:1.

Dle webu ústeckého klubu se hrál oboustranně vyrovnaný a svižný fotbal, ve kterém hosté od 20. minuty po Mršičově gólu vedli 0:1. Už čtyři minuty nato však Jakubov srovnal na 1:1 a potvrdil, že pro Ústí bude na jaře výraznou posilou.

Po půli se hrál urputný fotbal. Oba celky měly šance, oběma ale chyběla přesná koncovka. Až čtvrt hodiny před koncem ranou zpoza vápna o cenné výhře hostí rozhodl Vandas – 1:2. V samém závěru se po rohu dostal k hlavičce i ústecký gólman Kotěra, gól ale nedal. „Sice jsme z řady šancí proměnili jen dvě, produktivita ideální tudíž ještě nebyla, ale v posledních deseti minutách jsme hráli velice slušný fotbal a výhru jsme si bezpochyby zasloužili,“ pro klubový web uvedl trenér Roman Nádvorník.

Ústí nad Labem - Táborsko 1:2 (1:1) - Branky: 24. Jakubov – 20. Mršič, 74. Vandas. Ústí: Vašek (46. Kotěra) – Zeman (54. Procházka), Peterka, Pimpara, Šnirc, Martykán, Ťok, Pilík, Miskovič (46. Vopat), Dramé (46. Jindráček), Jakubov. Táborsko: Zadražil (46. Toma) – Prošek, Navrátil, Zavadil (46. Ngimbi), Pisačka (46. Kopřiva) – Šandera – Vandas, Nešický, Kučera, Mršič (89. Peterka), Musiol (46. Valenta).