Prohra 0:4 před týdnem v Chomutově písecké fotbalisty nesrazila do kolen, doma zdolali Karlovy Vary 1:0.
Jejich boj za vítězstvím byl hodně těžký, neboť nastoupili bez opory zadních řad Romana Pivoňky (doplnil kvarteto zraněných hráčů ze základní sestavy Písku).

Domácí začali aktivně, ale hosté poté přidali na rychlosti a pohybu, dobře kombinovali a stále častěji se dostávali k blízkosti domácí branky. Ve  31. min. měli Písečtí slibnou šanci, když po centru zprava nejprve hlavičkoval Kubiš a po něm ještě Zušťák a gólman Arkenberg lapil míč až na brankové čáře.

Šest minut nato se už Písečtí dočkali: po krásné akci Šimonovského a následné přihrávce střílel Malý za hranicí šestnáctky hned z první přesně a Písek vedl 1:0. Ve 41. min. sudí Zadinová neodpískala jasný faul na Zušťáka v šestnáctce a vyvolala tím veliké emoce jak na hřišti, tak v hledišti. Poslední minuty před pauzou se hrály pod taktovkou hostí, ale Písek čisté konto udržel.

Do druhé půle vstoupila obě mužstva opět aktivně. V 55. min. měl po Heldově akci velkou šanci Zušťák, brankář Arkenberg ale zachránil. Na hřišti se hodně bojovalo, některé osobní souboje byly na hraně, ale rozhodčí hru pustila a snažila se ji přerušovat co nejméně.

Po vystřídání Zušťáka a Helda měli hosté územní převahu a vyrovnávací gól visel ve vzduchu, ale domácí gólman Vršecký si hlasitě dirigoval hráče před sebou a míč za svá záda nepustil. A to ani v případě, kdy měl v 90. min. velkou příležitost ke skórování Ivasko a v nastaveném čase i Bednář.

Písečtí tak vydřeli tři cenné body a ve středu od 17 hodin hrají doma v jihočeském derby se Strakonicemi.

Písecký kouč Alexandr Fečo po zápase uvedl: „Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme skončili minulý zápas v Chomutově, to značí –  hrozně… Úvodních dvacet minut jsme jenom přihlíželi, jak hraje soupeř. Byli jsme pomalejší a vůbec jsme se nedostali do hry. Hosté si vytvořili dvě nebo tři velké šance, které jsme přežili bez úhony jen s velkým štěstím. Teprve potom začali naši hráči plnit úkoly, které jsme od nich chtěli. Začali rychleji přistupovat k protihráčům a byli důraznější v osobních soubojích. Hra se poté vyrovnala a hned z první vážnější šance jsme vstřelili gól. Ve druhém poločase to byl hlavně velký boj, Dřeli jsme, soupeř měl několik příležitostí, které jsme bez úhony přečkali a jsme rádi za zisk tří velice cenných bodů." 

Branka: 37. Malý. ŽK: Zušťák, Mašát – Huška, Tůma, Michna. Rozhodčí: Zadinová – Pechanec, Myška, 320 diváků. Fauly 9:13, rohy 9:10.

Písek: Vršecký – Sajtl, Šlehofer, Holub, Kubiš – Šimonovský (83. Zahrádka), Mašát, Nohýnek, Held (89. Motejzík) – Zušťák (76. Chytrý), Malý.