„Neříkáme přímo, že chceme soutěž vyhrát, ale chceme hrát nahoře a postup do baráže o první ligu bychom brali,“ uvedl na středeční předligové tiskovce generální manažer Dynama MartinVozábal.

Důvodem k optimismu jsou jak velice solidní výkony i výsledky v přípravě (mj. výhra 2:1 s pražskou Spartou!), tak i doplnění hráčského kádru. Do první ligy sice odešli na přestup Pešek, Mashike (Liberec) a Nitrianský (Příbram), hostování z hráčů ze základu skončilo Haškovi (Bohemians) a aktivní činnost ukončil Kadula (zdravotní potíže), ale trenér David Horejš si pochvaloval i příchody: „Peška by měl nahradit Mrsić a Haška Gebert, za Mashikeho by měl ještě přijít Ledecký z Górniku Zabrze. Vrátil se Helešic, jenž už tu úspěšně působil, velký potenciál má Havelka, dobře se jeví Kovaľ, předpoklady má i mladý Fišl.“

Martin Vozábal přiblížil příchod Davida Ledeckého: „Je to odchovanec Sparty, hrál v Jablonci a ve Znojmě. Jsme domluveni, ale transfer ze zahraničí se trošku protahuje,“ sdělil séf klubu a nevyloučil ani příchod ještě dalšího hráče do ofenzivy.

Rozpočet na sezonu by se měl pohybovat lehce nad hranicí třiceti milionů. Výrazně k jeho naplnění přispěl i prodej Mashikeho a Peška do Liberce (údajně za více než deset milionů).

Ligu Dynamo začne doma tuto neděli s Třincem (17).

Podzimní zápasy Dynama ve II. lize:
1. kolo Ne 22. července: Dynamo ČB – Třinec 17.00 
2. kolo Ne 29. července: Žižkov – Dynamo ČB 10.15 
3. kolo Ne 5. srpna: Dynamo ČB – Vlašim 17.00 
4. kolo Ne 12. srpna Dynamo ČB – Prostějov 17.00 
5. kolo Ne 19. srpna: Zbrojovka Brno – Dynamo ČB 18.00 
6. kolo Ne 26. srpna: Dynamo ČB – Ústí nad Labem 17.00 
7. kolo So 1. září: Pardubice – Dynamo ČB 10.15 
8. kolo Ne 16. září: Dynamo ČB – Vítkovice 17.00 
9. kolo Ne 23. září: Táborsko – Dynamo ČB 16.30 
10. kolo Ne 30. září: Dynamo ČB – Znojmo17.00 
11. kolo So 6. října: Sokolov – Dynamo ČB 10.15 
12. kolo Ne 21. října: Dynamo ČB – Hradec Králové17.00 
13. kolo So 27. října: Chrudim – Dynamo ČB 10.15 
14. kolo 4. listopadu: Dynamo ČB – Jihlava 17.00 
15. kolo 11. listopadu: Varnsdorf – Dynamo ČB 14.00 
16. kolo 25. listopadu: Dynamo ČB – Žižkov 17.00 

NA TŘINEC SE KOVAL TĚŠÍ
Premiéru v dresu Dynama si čtyřiadvacetiletý odchovanec východoslovenského HFC Humenné Róbert Kovaľ odbyl ve Staré Hlíně v přípravném derby proti Táborsku a v základní sestavě se objevil i v nedělní generálce proti Benešovu.

Dle našich informací přicházíte z pražské Dukly na hostování s opcí. Je to tak?
Pokud se nic nezmění, mělo by se jednat o půlroční hostování s opcí. Což bych uvítal, s cílem se tady prosadit jsem sem šel. Po těch zraněních, která mě postihla, jsem v Dukle tolik prostoru nedostával a já na vedení Dukly apeloval, že bych chtěl jít tam, kde budu víc hrát. Jsem si ale vědom, že to v Dynamu snadné nebude, že konkurence je tady velká a že o místo v týmu bude třeba tvrdě zabojovat.

Jak se váš příchod na jih Čech vůbec rodil?
Budějovice mě oslovily ještě před začátkem přípravy přes mého manažera, navíc v Dukle končil trenér a já možnost jít do Budějovic uvítal.

Jdete z první do druhé ligy. Neberete to jako krok zpět?
Rozhodně ne. Já nebyl vůbec rozehraný, a tak možná pro mě bude i lepší, že budu nastupovat ve druhé lize. Navíc Budějovice ve druhé lize patří do špičky a zázemí tady rozhodně není horší než na Dukle. Například tréninkové centrum tady je super.

Takže jste v Budějovicích zatím spokojen?
Jsem tu krátce, ale pocity mám rozhodně jen příjemné. Hned poté, co jsem sem přišel, jsme jeli na soustředění, takže jsem měl ideální možnost své nové spoluhráče víc poznat a s týmem se víc sžít. První týden tady byl skvělý a i první zápas, byť jsme s Táborskem prohráli, se nám hlavně do poločasu herně vydařil a měli jsme víc ze hry. Škoda jen té spousty nevyužitých šancí.

Už teď v neděli v úvodním kole FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY hrajete doma s Třincem, který se letos netají velkými ambicemi. Hodně se na ten zápas těšíte?
Těším se a moc! Tím spíše, že to bude i první zápas na domácím stadionu, a tak jsem zvědavý, kolik přijde lidí a jaká tady bude atmosféra. Už se nemohu dočkat.