FC ZLIČÍN – SOKOL ČÍŽOVÁ 2:1 (1:0)

Na hřišti se však začalo od začátku  utkání pěkně  zostra,  kdy zejména domácí předváděli svoji typickou hru založenou na dlouhých nakopávaných vysokých centrech a také na důrazných osobních soubojích.

Čížovští se snažili o kombinační hru, což se jim dařilo jen ve středu hřiště, ale před oběma brankami byli nedůrazní. To se jim nevyplatilo ve 24. minutě, kdy obránce Chirinciuc prohrál souboj o míč a nechal protihráče lehce odcentrovat. Brankař míč vyrazil před sebe  a zcela volný Mančál přivedl domácí do vedení – 1:0.

Po této brance domácí ještě zvýšili svoji aktivitu, ale zásluhou brankáře Stehna se skóre neměnilo. Také hosté přidali na obrátkách a snažili se o vyrovnání. Ve 35. min. se dostal do dobré šance Podkul, ale místo střely volil kličku a přišel o míč. Nejblíže k vyrovnání měli hosté ve 44. minutě,  kdy po faulu na Pešíra nařízenou penaltu, dosud spolehlivý exekutor Brož, neproměnil.

Ve druhé půli po změnách v sestavě hostí se hra zcela změnila. Čížovští začali domácí přehrávat  v osobních soubojích a v rychlosti a zákonitě měli i slibné šance. V 54. a  58. minutě nejprve Jindřich přestřelil branku a poté trefil  břevno. V 65. min. hosté zaslouženě vyrovnali, když ideální centr Tesaříka proměnil hlavou Kučera – 1:1.

Od této chvíle byla převaha čížovských hráčů dosti výrazná. Střídající  Jaroušek mohl dvakrát skórovat, kdy zejména jeho druhý střelecký pokus byl velmi nadějný. Jak se však stává, znovu se vyplnilo známé nedáš – dostaneš.

V 81. min., kdy domácí provedli ojedinělý výpad a situace byla podobná akci při první domácí brance, gólmanem vyražený vysoký centr zasunul do prázdné branky Valoušek – 2:1. Posledních deset minut zápasu se hrálo už  jenom na půli domácích, spíše jen ve velkém vápně.

Čížovští zahrávali několik rohů a trestných kopů, ale neúspěšně. Nejblíže k vyrovnání měl Bednařík, když po rohu mířil hlavou přesně, ale za již překonaným domácím brankařem Schopfem rybičkou míč vyrazil domácí obránce.

Trenér čížovského týmu Jiří Antoš k zápasu uvedl:

„V utkání jsme chtěli odčinit katastrofální výsledek i hru proti Jindřichovu Hradci. Povedlo se nám to jen částečně, když zejména ve druhé půli jsme už produkovali hru, kterou jsme schopni předvádět. Je jen škoda, že jsme alespoň nevyrovnali. Musíme si ale uvědomit, že zápas se hraje devadesát minut. Přesto si myslím, že v závěru, kdy jsme měli dost zraněných a museli nastoupit i někteří nedoléčení hráči, je zisk dvaadvaceti bodů docela solidní výsledek, i když bodů mohlo být o tři až čtyři více."

Rozhodčí Vitner, ŽK: 4:3, přihlíželo 200 diváků. Sestava Čížové: Stehno – Zach, Brož, Tesařík, Chirinciuc (46. Moravec) – Listopad (46. Jindřich), Prášil, Bednařík, Podkul – Pešír (61. Jaroušek), Kučera.

JIŘÍ ANTOŠ