O čtyři roky mladšího Filipa ale hokej tolik nebavil, a tak nebylo divu, když se jako čtyřletý kluk zapsal do přípravky fotbalového klubu v Mladém, kde rodina Červených bydlela. Z mladšího bratra slavného hokejisty se tak stal fotbalista.

Filip Červený hrál za žáky, dorost a v současné době kope za SK Mladé I. B třídu. „V Mladém hraji už od školky a nejspíš tady zakončím i kariéru, usmívá se osmadvacetiletý Filip Červený. V Mladém má kamarády a nemá důvod měnit dres.

S bratrem Rudolfem jsou si podobní a mají i podobné fyzické parametry. Na dráhu profesionálního sportovce se však vydal jen jeden z nich. „Taky jsem přemýšlel, jaké by to bylo živit se sportem. Nakonec jsem došel k závěru, že pro mě bude lepší dělat sport na neprofesionální úrovni,“ říká mladší Filip.

Zatímco Rudolf Červený hraje profesionálně hokej, bratr Filip se dal na podnikání. „Podnikám v ubytovacích službách. Provozuji například apartmány a tak podobně,“ prozrazuje Filip Červený a rozhodně nelituje.

Díky bratrovi se podíval i do světa. „Byl jsem se za ním podívat prakticky všude, kde hrál hokej,“ říká Filip. Zážitky má z cesty do kanadské Reginy, líbilo se mu ale i ve Finsku nebo v Lotyšsku.

Pokaždé se ale rád vrátí ke svému oblíbenému fotbalu. Zatímco Rudolf je útočníkem a jeho úkolem je dávat góly, Filip Červený nastupuje ve fotbalové I. B třídě na pozici stopera či předstopera. Na starosti má tedy především bránění.

Klub z českobudějovického předměstí se momentálně nachází v krajské soutěži na osmém místě. „Teď nás čekají spíš lehčí soupeři, tak věřím, že se posuneme o něco výš,“ usmívá se obránce Mládských.

SK Mladé hrálo ještě v nedávné době okresní přebor a mladší z bratrů Červených vnímá rozdíl mezi okresní a krajskou soutěží. Je si vědom, že by potřeboval víc trénovat, nyní to ale moc nejde. Kromě pracovních povinností mu v častější účasti na trénincích brání i zdravotní problémy. „Měl jsem zpřetrhané vazy v kotníku. Chodím tedy jen na zápasy a pak mám tři dny bouli na kotníku,“ vysvětluje Filip Červený, proč nemůže víc trénovat.