Rychlonohý fotbalista se stal součástí velkého transferu na trase Opava Ostrava. Do slezské metropole přišel jako část kompenzace za Nemanju Kuzmanoviče.

Santi Cazorla
Málem přišel o nohu, nyní dvěma góly rozesmutnil giganta

„V Ostravě jsem vycítil, že bych nedostal tolik prostoru a spíše vysedával na lavičce. Nabídka z Opavy mě potěšila. Manažer Grussmann mi řekl, že mě chce restartovat, těším se na to,“ přiznal Bronislav Stáňa a dodal: „V žádném případě to neberu jako krok zpátky, jak jsem už slyšel. Přestup do nového angažmá je pro mě velkou výzvou.“

V podzimní části toho v Ostravě moc nenahrál. Nastoupil do čtyřech utkáních, ve kterých nastřádal jen devětatřicet minut, ale stačil se zapsat mezi střelce. Trefil se v Příbrami.

„Měl jsem velké zdravotní problémy s loktem, ale už jsem v pořádku. Pomalu jsem se do toho dostával. Udělám vše pro to, abych do kabiny zapadl a vybojoval si místo v základní sestavě,“ hlásí Stáňa, který prošel brněnskou Zbrojovkou a Znojmem.

Gólová radost Júsúfa
Další posila pro Slavii. Z Bohemians přichází útočník Júsuf Hilál

Během znojemské štace se potkal se současným stoperem Opavy Jaroslavem Svozilem. „Jsme kamarádi, stejně tak s Dominikem Simerským, s kterým jsem byl v Brně,“ pokračoval Stáňa. Svozilův příběh je pro něj inspirující. „V Olomouci to měl těžké. Nebyl se schopen posunout, prožíval zklamání. Znojmo mu pomohlo a nyní patří k nejlepším stoperům v lize,“ uvedla čerstvá posila Opavy.

S trenérem Kopeckým zatím svou roli v týmu detailně nerozebíral. „Nejlépe se cítím na pravé straně zálohy, ale mohu hrát i vlevo nebo pod hrotem,“ vyjmenovává Bronislav Stáňa.

To, že přichází z tábora velkého rivala, mu už dali spoluhráči najevo. „Narážky na to, že konečně jsem už v týmu vládce Slezska přišly hned v úvodu,“ smál se nový člen opavské kabiny.

Kapitán české reprezentace Bořek Dočkal v souboji se slovenskou ikonou Markem Hamšíkem.
Nový rok ve znamení hvězd? Ne, Čechy potáhne za Eurem kolektiv