„Vypadalo to dobře, chtěli jsme to přenést i do zápasu a prvních 30 minut se nám to i dařilo, ale pak to někam odešlo. Nevím proč,“ krčil rameny po porážce 0:1 v Příbrami, která Sigmu dál drží u dna tabulky FORTUNA:LIGY.

Co chybělo k lepšímu výsledku?
Nedostat gól a aspoň jeden naopak dát. Je to pořád dokola. Zase jsme dostali hodně lacinou branku. Těžko si vytváříme šance, a když už se to povede, tak je neproměníme. Nevím, co k tomu dál říct.

Doléhá na vás tíha situace v tabulce?
Nevím. V kabině si pořád něco říkáme a pořád nám to nejde. Proti Bohemce jsme dva góly dali a stejně jsme prohráli. Dnes jsme zase ani gól nevstřelili. Je to určitá krize a my ne a ne to prolomit.

Václav Jemelka z Olomouce a Miroslav Slepička z Příbrami.
Sigma prohrála pošesté v řadě a začíná opravdovou bitvu o záchranu


Podepisuje se to podle vás i na řešení situací? V úvodu zápasu jste měli velké šance, ať už to byl Falta, nebo Plšek.
Asi ano. Nějaká tíha na nás asi opravdu doléhá, protože loni jsme byli úplně někde jinde. Letos jsme dole a začíná to na nás dopadat. Nechceme si to sice připouštět, ale nervozita tam asi je. Musíme to zkrátka prolomit.

Je to patrné i při tréninku, že jste psychicky dole?
Právěže ne. Na tréninku vypadlo všechno dobře. Celý týden jsme makali, věřili jsme, že si to přeneseme i do zápasu. Prvních třicet minut se nám to podle mě povedlo, ale pak to někam odešlo. Nevím proč.

Václav Jílek, trenér Sigmy
Probudí se Sigma v Příbrami? Kluci pracovali tvrdě, říká Jílek


Dalo by se říct, že v prvním poločase jste byli lepší vy, ale ve druhém už Příbram, co se s vámi stalo?
Nevím. Rozehráli jsme zápas dobře, ale musíme dát gól, což se nepovedlo. Příbram potom možná trochu víc zapnula. Ale nevím, proč my jsme přestali hrát. Říkali jsme, že na ně trochu vylezeme, ale moc se nám to nepovedlo.

Čeho se teď chytit?
Musíme v týdnu zase poctivě pracovat, ale také to přenést do zápasu. Musíme už začít střílet branky, protože bez toho to nejde.

Další ohlasy na utkání Sigmy i rozbor její situace najdete v pondělním vydání Olomouckého deníku