„Tam už to, co chceme na jaře v lize hrát, bychom chtěli už jen patřičně doladit. Ať už to je obranná fáze, kde nám i zápas se Slavií ukázal ještě nějaké nedostatky, tak i další věci, které bychom v našem způsobu hry chtěli praktikovat. Jde třeba jen o detaily, na které my ale dbáme. Na tom chceme na soustředění pracovat, abychom do ligy šli co nejlépe připraveni,“ zdůraznil před dnešním odletem na Kypr trenér David Horejš.

Od pobytu na Kypru si trenéři Dynama slibují možnost přípravy za příznivého počasí a hlavně na přírodní trávě. „Pro některé naše fotbalisty není umělka ideální,“ konstatoval Horejš. „Vypadl nám Tomáš Sivok, vypadl Filip Havelka, problémy na umělce mívá Pavel Novák a umělka nevyhovuje Jardovi Drobnému, ani některým dalším hlavně starším klukům.“

Součástí kyperského soustředění budou také tři přípravná střetnutí, z nichž to první je naplánováno už na neděli. „Čekají nás tam tři zápasy s kvalitními soupeři a já jsem přesvědčen, že podobně jako se nám loni v zimě povedlo se na jarní část druhé ligy připravit v chorvatském Medulinu, se nám podaří na jarní boje v první lize připravit i letos,“ uzavřel trenér David Horejš.

Těsně před odletem na soustředění na Kypr vedení Dynama na svém klubovém webu informovalo o příchodu další posily. Stal se jí šestadvacetiletý obránce Miloš Kopečný, jenž přestoupil do Dynama z Hradce Králové a na jihu Čech podepsal dvouletý kontrakt.

S fotbalem Kopečný začínal ve Zlíně, v roce 2018 odešel do Hradce. i Králové. Včera už v Č. Budějovicích trénoval a v pátek odletí se svým novým týmem na soustředění na Kypr.„Jsem rád, že mohu v Budějovicích být a budu dělat všechno pro to, abych trenéry přesvědčil, že mám na to, abych hrál v základu,“ řekl pro klubový web.