Zápas měl slavnostní i velice emotivní ráz, fotbalisté Dynama se totiž loučili nejen s fanoušky, ale také se dvěma legendárními osobnostmi českobudějovického fotbalu Jaroslavem Drobným a Jiřím Kladrubským.

„V Dynamu končí poslední dva mohykáni klubu,“ prohlásil na jejich adresu další z legendárních odchovanců Dynama Tomáš Sivok, jenž se loučil s černobílým dresem v objetí s trenérem a bývalým spoluhráčem Davidem Horejšem už loni.

„Rádi bychom Jirkovi a Jardovi poděkovali výhrou,“ zdůraznil před kláním trenér Horejš.

Černobílí zápas začali aktivně a už po pár vteřinách měli velkou šanci, Mršič sám před odkrytou brankou však Diopovu nahrávku přeběhl. Hosté odpověděli sérií rohových kopů, s vysokými balony si ale Drobný v bráně dokázal poradit.

Euforie na Kvapilce: Táborsko zdolalo Vlašim a slaví záchranu ve Fortuna národní lize!
Ovace pro Táborsko! Druhá nejvyšší soutěž zůstává u Jordánu i pro příští sezonu

V 17. minutě byl ale po Daníčkově střele z penalty, nařízené za Javorkův faul na Klimenta, bezmocný a Slovácko vedlo 1:0. Krátce na to Kliment z voleje překonal domácího gólmana podruhé, gól ale pro ofsajd neplatil.

Domácí hráči nezůstávali pozadu a hrála se vyrovnaná partie. Ve 37. minutě si za tečovanou ránu potlesk hlediště vysloužil Mršič, míč šel jen těsně vedle tyče. Dvě minuty nato nemenší potlesk sklidil jubilant Drobný, jenž po dlouhém sprintu stihl míč ukopnout před Tomičem. V závěru prvního poločasu Jihočeši svého soupeře přitlačili, vyrovnat se jim však do přestávky nepodařilo.

Vstup do druhé půle pro změnu patřil Slovácku, cirka po deseti minutách se znovu hra vyrovnala a v 69. minutě měl po Alvirově hlavičce slibnou šanci Brandner, gólman Bajza ale jeho ránu vyrazil. V závěru zápasu Jihočeši vyvinuli mírný tlak, vyrovnat se jim ale přes veškerou snahu nepodařilo. Debut v domácím týmu si v závěrečné půlhodině odbyl osmnáctiletý Jakub Kousal.

Dynamo ČB - Slovácko 0:1
Poločas: 0:1. Branka: 17. Daníček z pen. ŽK: Alvir, Mršič, Čolič,Brandner, Javorek – Mareček, Kliment. Diváci: 1200. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Antoníček. Dynamo: Drobný – Čolič, Talovierov, Králik, Kladrubský (83. Havel) – Čavoš, Javorek – Brandner (77. Ledecký), Alvir, Mršič (46. Mészáros) – Diop (60. Kousal). Slovácko: Bajza – Tomič, Hofmann, Kadlec, Havlík – Mareček (60. Kohút), Daníček – Jurečka (72. Cicialia), Sadílek, Navrátil (83. Petržela) – Kliment (72. Šimko).