Čimelicím se na začátku sezony nedařilo a po devíti kolech se vedení klubu rozhodlo ke změně na trenérském postu. Pavla Schorníka vystřídal u kormidla Jan Růžička, který poprvé mužstvo vedl proti Rudolfovu.

Čimelice se chytly a pod novým trenérem nasbíraly třináct bodů. „Nemyslím, si že je to moje zásluha, i když pár věcí jsme pozměnili. Začalo se nám dařit. Ve všech utkáních jsme byli lepším týmem a hráli jsme i dobrý fotbal. Potvrdilo se to také v sobotním duelu v Dražicích,“ říká spokojený kouč Jan Růžička.

Za klíčové považuje přesun stopera Petra Hovorky do útoku. „Náš útok se tím stal údernějším. Hovorka nastřílel pět gólů a všechny ve vítězných zápasech. Taky se nám začali do sestavy vracet marodi. Tím pádem jsme mohli hráče prostřídat a sestavit lepší mužstvo,“ vyjmenoval kouč Růžička, co stálo za vzestupem týmu.

Čimelice budou přezimovat na dvanáctém místě, nicméně jejich náskok na poslední Protivín činí jen tři body. „Na podzim jsme získali výborných osmnáct bodů. Nic to ale neznamená, protože o záchranu budeme bojovat na jaře dál. Tabulka je tak vyrovnaná, že do boje o udržení je namočený i tým na pátém místě, který má jednadvacet bodů,“ nepodléhá přehnanému optimismu Jan Růžička.