Tři body samozřejmě těší, ale spokojenost mohla být na domácí straně jen částečná. „Když jsem se díval na zápasy Blatné, tak její výkony nejsou tak špatné, jak napovídá tabulka. Ale Blatenští neproměňují šance. Tentokrát soupeř zalezl a bylo to spíše o nácviku přihrávek než o fotbale. Soupeř měl první nebezpečnou střelu na naší bránu až někdy deset minut před koncem zápasu. Mezi tím se nechali zbytečně vyloučit. Na druhé straně my dnes selhali v koncovce. Měli jsme čtyři či pět jasných šancí. Mohlo to být klidně o pět branek. Nicméně body mají stejnou hodnotu. Kdyby my někdo před zápasem řekl, že vyhrajeme 2:0, tak to beru, po zápase jsem trochu rozmrzelý, protože na minimálně čtyři góly bylo. Příště by nás to mohlo stát body. Již v Olešníku jsme neměli koncovku dobrou a musíme na tom zapracovat. Jinak herně to kluci zvládli dobře a body zůstaly doma zaslouženě. Máme osmnáct bodů, ještě tři a jsme skoro zachráněni,“ komentoval utkání prachatický trenér Josef Raušer.

Nyní jede Tatran dvakrát ven. Ve sváteční úterý do Milevska a na konci týdne na strakonický Junior. „Proti Blatné jsme udělali první krůček v polemice o tom, za se budeme pohybovat nahoře, nebo propadneme do středu tabulky. Samozřejmě chceme první variantu. Chceme vyhrávat každý zápas a v Milevsku si to rozdáme s týmem, který je na podobné bodové hladině jako my. Chceme odtud nějaké body. V neděli ve Strakonicích věřím, že nám zápas také sedne, Pokud bychom z těch dvou zápasů uhráli čtyři body, byl bych spokojený. Měli bychom dvaadvacet bodů a muselo by se s námi počítat. Myslím si, že náš tým hraje tak na sedmdesát procent svých možností a těch třicet z něj musíme dostat když ne teď, tak v zimě,“ hledí kupředu trenér Raušer.

Písek veze výborný bod z Králova Dvora. Ilustrační foto.
Z Králova Dvora vezeme zlatý bod, říká Miroslav Grobár

„Když proti vám hraje fotbalovější a pohyblivější mužstvo, tak to není jednoduché. Celý první poločas jsme hráli ustrašeně, což je od začátku sezony. Hráči si příliš nevěří, protože mají určitou výkonnostní laťku. Bude nám asi ještě dlouho trvat, než si na tu soutěž někteří hráči zvyknou. Přichází pak frustrace, protože se nedaří. Ale bohužel kazíme jednoduché věci od zpracování míče přes přihrávku. Pak se nedostaneme do šance a když ano, tak ji zahodíme. Proti týmu, jako jsou Prachatice, jsme si prakticky nevytvořili žádnou šanci. I když ten výsledek není až tak špatný, tak jsme si bohužel nechali dát gól na začátku poločasu a druhý dostali minutu před půlí, kdy jsme to soupeři prakticky darovali. Domácí byli lepší, měli řadu dalších pološancí, ale ty nedali,“ komentoval utkání blatenský trenér Jaroslav Voříšek.

Prachatice – Blatná 2:0 (2:0). Branky: 7. Jakub Rauscher, 45. Kasík. ŽK: 1:3 (Hornát – Čadek 2, Kůst). ČK: 0:1 (55. Kůst). Diváci: 120. Rozhodčí: Hrkal – Votava, Panský.
Sestavy – Prachatice: Trnka – Jar. Rauscher, Kupka, Makoš, Hušek – Jakub Rauscher (90. Gramblička), Sova (90. Fürbach), Hornát, Kasík (65. Pecka), M. Sedláček – Iliev (85. Iliev). Blatná: Peroutka – F. Hrádek, Hlaváč, Bláha (41. Jiřinec), Míka – Král (36. Vanduch), Prokopec (87. A. Hrádek), Čadek, Říha – Levý, Peleška.


Načítám tabulku ...