Vedoucím trenérského štábu je dlouholetý mládežnický trenér Ladislav Bernát, který na OFS České Budějovice zastává post předsedy trenérsko – metodické komise.

Organizátoři kempu mají za sebou první týdenní turnus, během kterého se dvoufázově věnovali mladším žákům a starším přípravkám. „Jsou tady chlapci, které fotbal baví, a hlavním smyslem je, aby se zdokonalovali ve fotbalových činnostech. Kluci jsou každý den fyzicky vytížení, takže předpokládám, že večer přijdou domů unavení a rodiče mají klid,“ říká šéftrenér Ladislav Bernát.

Zkušený kouč přiznává, že přizpůsobit náplň tak, aby kemp splnil to, co se od něj očekává, je organizačně dosti náročné. „Já už jsem starší generace a před takovými dvaceti lety byly tréninkové metody jiné než dnes. Proto se na kempu dětem věnují současní trenéři, kteří sledují aktuální trendy,“ vysvětluje Bernát.

Minulý čtvrtek si malí fotbalisté prohlédli zázemí prvoligového Dynama a pobesedovali s hráčem prvního mužstva Ivem Táborským.

Jedním ze spokojených účastníků kempu byl jedenáctiletý Filip Klepsatel, jehož mateřským oddílem je Lokomotiva České Budějovice. Největší radost měl z úspěchu v dovednostních soutěžích. „Bylo tam střílení na břevno, dále jsme hráli fotbal v kleci a stříleli na basketbalový koš s pomocí rampy. Za devět minut jsme devětkrát dokázal trefit břevno,“ vyprávěl nadšený hoch.

Filip se již teď těší na příští rok, kdy se prý kempu rád zúčastní znovu.

Na jihu probíhá víc kempů, LFŠ odstartovala dalším turnusem v pondělí.