Hned úvodní zápasy mohly především nováčkům v soutěži mnohé napovědět. Ze čtyř utkání na Prachaticko putovalo 9 bodů.

Loko České Budějovice – Tatran Prachatice 2:1 (1:1). Branky: 40. a 50. F. Navrátil – 5. J. Fürbach.

Od Tatranu se v této sezoně čeká útok na čelo tabulky. Vstup do sezony však nebyl podle představ. „Museli jsme řešit ještě před zápasem problém s gólmany. Ze tří nám zbyl jediný, ale to vůbec nebyl problém naší porážky. Vstup do utkání jsme měli výborný. Po čtvrt hodině mohlo být rozhodnuto, ale dali jsme pouze jedinou branku, kterou vstřelil Jirka Fürbach. Další velké šance jsme neproměnili a naopak soupeř v závěru poločasu vyrovnal. Jak jsme hráli první půli dobře, tak se nám druhý poločas nevydařil. Hned v jeho úvodu jsme inkasovali druhou branku a domácí bojovností své vedení udrželi. Je to škoda, po první půli mohlo být hotovo,“ shrnul druhý poločas Lukáš Kubát, trenér Tatranu Prachatice.

Tatraňáky v dalším kole čeká další zápas venku, když zajíždí do Nové Vsi.

Sestava Tatranu: Forejtar – Kotrch, K. Ryšánek, Miesbauer, Albert – Kováč, Škopek, Tesař (76. O. Kochma), Fürbach (46. Řezník) – Juroš (76. Šandera), Fišer.

SK Lhenice – Větřní 5:3 (1:2). 45. T. Balica, 52. R. Iliev, 58. a 63. R. Pořádek, 86. T. Tůma – 34. P. Hlásenský, 37. a 65. R. Weinhard.

Vstup do soutěže se nováčkovi vydařil, tři body jsou doma. Zápas se musel fanouškům líbit, trenérovi však ukázal, že to v nové sezoně nebude jednoduché. „Utkání potvrdilo, že mezi I.B a I.A je rozdíl a některé momenty ukázaly, ne čem bude třeba ještě zapracovat. Začali jsme dobře, nastřelili břevno a tyč, ale gól nedali. Naopak jsme po centru od lajny inkasovali branku a po chvíli i druhou. Důležité bylo, že se hráči hecli a do půle snížili, když Balica prošel přes tři hráče a přesně zakončil. V šatně jsme si řekli, že na ně máme. Sice jsme trochu propadali ve středu pole, nicméně jsme brzy vyrovnali, když šel Iliev sám na bránu. Pak se dvakrát trefil Roman Pořádek a bylo ještě veseleji. Bylo to stále nahoru dolu, pěkný fotbal a musím vyzdvihnout Jindru Dvořáka, který chytil tři tutovky soupeře. Větřní dokázalo snížit na rozdíl branky, pak mělo další velkou šanci, ale Dvořák nás dalším skvělým zákrokem zachránil. Naopak jsme kontrovali my a dali pátou branku. Tři body na začátek sezony jsou skvělým počinem, zvláště proti tak dobrému soupeři,“ shrnul utkání Václav Mareš, trenér Lhenic.

Sestava Lhenic: Dvořák – Trojan, Kopf, Sura (78. Dominik Kiš) – Tůma – Balica (71. Málek), Beran, Prenner (75. David Kiš), Mahák (90. Lukač) – Pořádek, Iliev.

Šumavan Vimperk – Mariner Bavorovice 5:1 (4:1). 10. a 28. J. Pospíchal, 16. M. Císař, 41. V. Pankratz, 62. M. Kvapil – 11. M. Pancíř.

Rekonstrukce sportovního areálu ve Vimperku tak trochu poslala fotbalisty do vyhnanství. Ale pouze do Čkyně, kde se mohou cítit jako doma. A vstup do sezony jim vyšel skvěle, když porazili vítěze minulého ročníku soutěže rozdílem třídy. „Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně a vytvořili si veliký tlak. Do vedení nás dostal náš nejlepší hráč zápasu Kuba Pospíchal a vedli jsme 1:0. Brzo jsme však inkasovali na 1:1. My ale pokračovali v aktivní hře a postupně jsme navýšili skóre na 4:1 do poločasu. Naše góly dával opět výborný Pospíchal, skvělý Císař a s chutí hrající Véna Pankratz. Do druhého poločasu jsme vstoupili hodně vlažně a hosté byli aktivnější. Ale žádný gól nedali a naopak jsme to byli my, kdo skóroval a Martin Kvapil zvýšil hlavou na 5:1. Jsem šťastný, že jsme sezonu dobře rozjeli a i přes to, že máme zraněné Sedláčka, Chvostu a Děda, tak jsme zápas zvládli. Musíme ale pokračovat v naší tvrdé práci a mít nosánky dole. Jedeme dvakrát ven, v neděli do Lažišť a poté do Trhových Svinů. Děkuji všem, hráčům, divákům a oddílu SK Čkyně. A prosím naše diváky, aby nás podpořili i v neděli v Lažišti,“ shrnul utkání s Bavorovicemi Michal Uhlík, trenér Vimperka.

Sestava Vimperka: Winter – Blahout J. (85. Sandany), Šíp, Psutka, Čech – Blahout V., Kvapil (82. Samec) – Podskalský (74. Gyürüsi), Pankratz (77. Frček), Pospíchal – Císař (69. Vondrášek).



Trhové Sviny – Lažiště 1:3 (0:2). 70. J. Šemro – 11. M. Bednár, 40. a 53. M. Sedláček.

Lažišťští se po pár letech vrátili do A třídy a mohou být spokojeni. V Trhových Svinech se snadno vyhrávat nebude.

„Hráli jsme to zodpovědně, již to nebylo bezhlavé útočení jako v B třídě. První poločas se nám vydařil, soupeře jsme přehrávali a dali dva góly. Ten třetí nám rozhodčí neuznal. Ve druhé půli domácí přebírali iniciativu, nicméně my přidali třetí gól. Domácí v závěru hráli lépe, snížili, nám se zranili dva hráči, ale bojovností a obětavostí jsme to uhráli. Musím všechny kluky pochválit za výborný výkon, bylo to super. Na start sezony jsou to výborné tři body, které budeme chtít potvrdit nyní doma s Vimperkem. Zvu všechny fanouška dobrého fotbalu na to správné derby,“ komentoval utkání Josef Raušer, trenér FK Lažiště.

Sestava Lažiště: Tesař – Bednár, Macek, Hojdekr, Makoš – Vokatý, Rauscher, Volmut, Sedláček (75. Holub) – Linhart (80. Ostadál, Pěsta (61. Hrbek).