Letos na jaře si tým tyto „práce“ vyzkoušel a hodlá to změnit. „Znamená to, že musíme hned na podzim posbírat co nejvíce bodů. Odpovědnost leží na bedrech trenéra Brožka. Kádr teď v létě hodně rotoval. Došlo ke změnám. Řekl bych, že aktuálně volíme strategii trpělivosti v tom smyslu, že kádr hráčů není ještě úplně dotvořený, chceme tým ještě doplnit,“ uvedl ředitel klubu Josef Holub. Předpokladem je, že do týdne se k týmu připojí další hráči, půjde mj. o cizince.

Informace o kádru

Trenér Miloslav Brožek hovořil o turbulentních změnách v kádru. „Chtěli bychom raději stabilizaci kádru, ale jsme rádi, když hráči odcházejí za lepším. Je to dobrá vizitka klubu,“ uvedl trenér, který připomněl, že v zimě měl k dispozici 24 hráčů a z nich mu teď zbylo 12. Zraněni jsou Čapek (vazy v rameni), Kristaps Liepa (vazy v koleni), Ruben Nielsen se pomalu vrací po zranění.

Stephano De Almeida si hledá prvoligové (nebo zahraniční) angažmá, Birame Modou přestoupil do Plzně, Emanuel Tolno bude hostovat v Dynamu České Budějovice, Jiří Boula se stal baníkovcem, ale bude v Táborsku hostovat. Klub už nepočítá se službami Martina Janošíka, Václava Pence, Matěje Majky. Skončil také Luis Gil. Dušan Pinc se vrátil do Plzně.

Klub má čtyři gólmany (Pecháček, Zadražil, Slávik, Cízler). Tak početnou enklávu brankářů si Táborsko nemůže dovolit, na tiskové besedě proto zaznělo, že Mateji Slávikovi klub shání nové angažmá. Jedničkou v bráně bude Šimon Pecháček, který byl v létě na testech v Dynamu České Budějovice. Příležitosti si zaslouží i odchovanec Adam Zadražil. Jak bylo řečeno, kádr pro mistrovské boje se uzavře později. „Chceme ještě přivést do pole několik hráčů s kvalitou, potenciálem budoucího prodeje a s charakterem. Bota nás tlačí na postu středního záložníka a v útoku. Útočníky sháníme, ale vhodných a kvalitních typů pro druhou ligu je málo. Čeká nás znovu přerod týmu, nové budování, ale věřím, že hned od prvního zápasu se Zbrojovkou budeme podávat co nejlepší výkony,“ uvedl Miloslav Brožek.

Z příchodů je možno zmínit Jakuba Matouška z Dynama České Budějovice a Jakuba Drozda (kapitán U19 ČR) z Baníku Ostrava. Oba hostují. Avizovaná posila Lukáš Pfeifer oznámil, že se už se nechce jako hráč věnovat profesionálnímu fotbalu a bude se hlásit na vysokou školu. Lukáš bude v klubu přesto působit, a to na trenérských postech.

Klub FC MAS Táborsko bude spolupracovat s Dynamem České Budějovice a Sokolem Lom.

Tým Táborska měl v letní přípravě slušné výsledky. Remizoval s Teplicemi a porazil Dynamo České Budějovice. Los mistrovské soutěže Táborsku přisoudil pro první dvě kola exligisty Zbrojovku Brnu a 1. FK Příbram. Kapitán týmu Jakub Navrátil si myslí, že to může být i výhoda. „Se dvěma silnými týmy hrajeme hned na začátku. Třeba nás trochu podcení, uvidíme. I my máme svou kvalitu,“ uvedl kapitán.

Zápas se Zbrojovkou se odehraje v Táboře v pátek 23. července od 18.00 hodin před kamerami ČT Sport.

Podmínky pro diváky

Páteční zahajovací duel sezony i další domácí střetnutí budou provázet požadovaná přísná opatření. Kluboví činovníci se rozhodně chtějí vyhnout problémům, které je postihly v předchozím ročníku. Stanovena je i výše vstupného.

Na stadionu může být přítomno maximálně 1500 lidí. Do areálu budou vpuštěny jen osoby plně očkované (od druhé vakcíny musí plynout lhůta 14 dní při dvoudávkovém schématu nebo lhůta 14 dní při jedno dávkovém schématu), nebo s potvrzením o prodělané nemoci Covid-19 v posledních 180 dnech, nebo s certifikovaným testem (osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem).

Výjimku mají děti do 6 let. Potvrzení je nutné mít v papírové formě, nestačí pouze vyfocené v telefonu. U vstupu bude akceptována aplikace Tečka v mobilu.

Na stadion budou vpuštěny jen osoby s respirátorem, který je třeba nosit po celou dobu pobytu, a platnou jednorázovou nebo permanentní vstupenku.

Klub bude všechny podmínky vyžadovat a kontrolovat. Dostal totiž v minulé sezoně za poručení tzv. Covid protokolu a nedodržování pravidel ze strany diváků pokutu ve výši 20 000,- Kč. „Od nové sezony budeme přísnější, budeme důsledně dbát na dodržování všech protiepidemických nařízení,“ uvedl ředitel klubu Josef Holub.

Vedení klubu doporučuje divákům, aby přišli na stadion s časovým předstihem (cca hodinu předem), jelikož kontroly budou důsledné. „Pokud diváci přijdou na poslední chvíli, hrozí jim fronty u vstupů,“ upozorňuje ředitel Holub. Klub doporučuje fanouškům, aby na utkání pokud možno přišli pěšky, nebo cestovali autobusy MHD (zastávka Písecké rozcestí). Cyklistům poslouží kolostav u parkoviště ke sportovní hale (očkovací centrum Očko).

Cenu vstupenky na utkání F:NL v letošní sezoně klub stanovil na 70,- Kč. Celoroční permanentky budou v prodeji pouze na sekretariátu klubu za 700,- Kč. Držitelé permanentek z loňské sezony si je mohou vyměnit na sekretariátu v klubu do pátku 23. července 2021 do 12. hodiny.